Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Κοτόπουλο με γιαούρτι και κάρυ

634

ΥΛΙΚΑ

-1 κοτόπουλο ολόκληρο σε μερίδες ή στήθος σε κομμάτια

-3 πολύχρωμες πιπεριές

-μανιτάρια χοντροκομμένα

-1 γιαούρτι στραγγιστό

-1 κ.σ. κόρν φλάουρ

-κάσιους άψητα

-1 μεγάλο ποτήρι χυμό πορτοκάλι

-2-3 κ.σ.κάρυ

-αλάτι, πιπέρι

-ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ροδοκοκκινίζουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Στο ίδιο λάδι, και αφού προσθέσουμε το κάρυ, τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια (τα οποία απλά τα σκουπίζουμε, δεν τα πλένουμε).

Έπειτα, προσθέτουμε τα κάσιους για λίγο και μετά το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι.

Αφήνουμε να βράσει και όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας, προσθέτουμε το γιαούρτι, στο οποίο έχουμε διαλύσει καλά το κόρν φλάουρ. Βάζουμε να πάρει μια βράση, ώστε να δέσει η σάλτσα. Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr