Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Μπισκότα με ταχίνι και μέλι

637

ΥΛΙΚΑ

-½ φλιτζάνι ταχίνι

-½ φλιτζάνι μέλι

-1 φλιτζάνι σπασμένη καρυδόψιχα

-½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες

-1 ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (κουάκερ) ή άλλες νιφάδες δημητριακών

-½ φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας ή μισή πλάκα κουβερτούρα (50 γρ. περίπου) κομμένη σε μικρότερα κομμάτια

-½ κ.γ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ταχίνι, το μέλι, την καρυδόψιχα, τις σταφίδες και την κανέλα και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη λίγη τη βρώμη, ανακατεύοντας, και στο τέλος προσθέτουμε και την κουβερτούρα.

Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και από το μείγμα παίρνουμε κομμάτια (στο μέγεθος περίπου ενός καρυδιού) και το πλάθουμε με τα χέρια σε μπαλάκι, το οποίο πριν το βάλουμε στο ταψί το πατάμε λίγο. (υπολογίζουμε περίπου 12 κομμάτια).

Τα τοποθετούμε αραιά μέσα στο ταψί, γιατί απλώνουν με το ψήσιμο. Στο μεταξύ, έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς (πάνω - κάτω) και τα ψήνουμε για 10’.

Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα μπισκότα είναι πολύ μαλακά, γι’ αυτό τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, αλλά τα βγάζουμε από το ταψί.

Τα διατηρούμε σε γυάλινο βάζο.

Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr