Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

«Είμαστε αποφασισμένοι για όλα τα σενάρια». Πως σχολιάζει ο βουλευτής Ευρυτανίας Θ. Κώτσιας τις πολιτικές εξελίξεις

«Το Eurogroup είναι μια κορυφαία στιγμή για την Ελλάδα. Όλοι θα παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα», αναφέρει μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Ευρυτανικά Νέα» (κυκλοφορούν σήμερα 11/2) ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Θωμάς Κώτσιας.

kotsias-thomas-syriza

«Εμείς σε αυτή τη συνάντηση προσπαθούμε να βάλουμε και τον λαϊκό παράγοντα, κάτι που ήταν έξω μέχρι τώρα από τη λογική των κομμάτων της εξουσίας. Θεωρούμε ότι πάντοτε, όταν έχεις τον λαό δίπλα σου, η διαπραγματευτική σου ισχύς ενισχύεται καθοριστικά και γι αυτό ακριβώς θα δείτε μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα σήμερα.

Σε αυτή καθεαυτή τη συνάντηση, απ’ ό,τι έχει γίνει σαφές και από τον Πρωθυπουργό, εμείς θα πάμε ξεκάθαρα, με κρυστάλλινες θέσεις, με κινήσεις που είναι μελετημένες, τίποτα δεν λέγεται και δεν γίνεται τυχαία», συμπληρώνει. «Ωστόσο, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: δεν πρόκειται να πάμε σαν πρόβατα επί σφαγής και είμαστε για όλα τα σενάρια αποφασισμένοι. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να κάνει πίσω η διαπραγματευτική μας ομάδα».

Στην ερώτηση για το εάν εκφράζονται στον ΣΥΡΙΖΑ φόβοι για πιθανό Grexit, ο Θωμάς Κώτσιας απαντά:

«Βεβαίως. Είναι ένα πιθανό σενάριο. Αλλά και τι να κάνουμε; Να δεχθούμε υπό τον φόβο του Grexit τη θυσία του λαού μας; Αυτό δεν θα γίνει. Υπερασπίζεσαι τη ζωή, την αξιοπρέπεια και την ύπαρξη μιας χώρας ότι και να συμβεί. Τα ερείσματα της χώρας μας είναι αρκετά ισχυρά και ας παρουσιάζεται ότι η Ελλάδα είναι απομονωμένη -δεν είναι καθόλου.  Έχει τους λαούς όλης της Ευρώπης, τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Εγώ πιστεύω ότι θα υπάρξει μία λύση επ’ ωφελεία όλης της Ευρώπης, γιατί ένα Grexit δεν θα είναι μόνο Grexit, θα είναι και Euroexit. Είναι αυτό που λέγαμε πάντα, ότι δεν είναι κάτι που αφορά την Ελλάδα, όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα απειλείται από τέτοιες τυχοδιωκτικές ενέργειες από τη μεριά των ισχυρών παραγόντων όπως είναι η Γερμανία. Πιστεύω ότι η Γερμανία θα συνειδητοποιήσει τη θέση της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΣΤΑ "ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ