Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Η πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα

639

Υλικά

-1 πακέτο ζυμαρικά

-20 φρέσκιες γαρίδες μεσαίες ή μεγάλες

-1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα

-10 μικρά πομοντόρια φρέσκα

-1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες

-1 πιπεριά κέρατο πράσινη κομμένη σε ροδέλες

-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες

-2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

-2 κ.σ. ελαιόλαδο

-100 ml. ούζο

-αλάτι, πιπέρι

(Προαιρετικά: λίγη καυτερή πιπεριά )

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζουμε τις γαρίδες, βγάζοντας το έντερο που βρίσκεται στην πλάτη τους, ενώ στη συνέχεια αφαιρούμε από τις μισές τα κεφάλια και τα κρατάμε σε ένα μπολ.

Έπειτα βράζουμε τα ζυμαρικά μας, μαζί με τα κεφάλια από τις γαρίδες που κρατήσαμε, ώστε να βγάλουν τη νοστιμιά τους στα μακαρόνια και παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα.

Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και μόλις πάρει θερμοκρασία, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και τα κομμένα φρέσκα ντοματάκια.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την κονσέρβα με τα αποφλοιωμένα ντοματάκια και τα κεφάλια από τις γαρίδες που απέμειναν και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τις ολόκληρες γαρίδες και τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αμέσως μετά προσθέτουμε τον μαϊντανό και το ούζο (ή λευκό κρασί αν επιθυμούμε) και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και αμέσως τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα που είναι πλέον εκτός φωτιάς, αλλά έχει ακόμη θερμοκρασία απ’ το σκεύος και τη σάλτσα. Τα ανακατεύουμε καλά και είτε τα μεταφέρουμε σε ζεστή πιατέλα, είτε σερβίρουμε κατ’ ευθείαν απ’ το τηγάνι.

Με πληροφορίες από caruso.gr