Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Στη Λαμία επρόκειτο να γίνει η δίκη σε 2o βαθμό των Κορκονέα-Σαραλιώτη - Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά

Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε, ύστερα από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης Αλέξη Κούγια και Θύμιου Καραΐσκο, η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό των δύο ειδικών φρουρών που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου (στα Εξάρχεια το 2008) και η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει στη Λαμία χθες, Τετάρτη 11 Μαρτίου.

korkoneas-saraliotis1

Δεκάδες αστυνομικοί είχαν από νωρίς κυκλώσει τον χώρο γύρω από το Εφετείο της Λαμίας, ενώ αστυνομικοί με πολιτικά και συμβατικά αυτοκίνητα περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή, μέτρα πρωτόγνωρα για τη φθιωτική πρωτεύουσα. Εξάλλου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε από τις φυλακές Δομοκού στο κτήριο του Εφετείου ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, που κρατείται εκτίοντας την ισόβια ποινή που του έχει επιβληθεί, ενώ στο δικαστήριο παρέστη και ο Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος από το 2012.

Η ημερομηνία για την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό θα προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα και όπως ειπώθηκε θα γίνει είτε νωρίς το φθινόπωρο του 2015, είτε νωρίς την άνοιξη του 2016. Σημειώθηκε ακόμη ότι η υπόθεση θα πρέπει να εξελιχθεί μέχρι το τέλος το 2015 καθώς, όπως ειπώθηκε στη δικαστική αίθουσα, υπάρχουν ορισμένα πλημμελήματα τα οποία έχουν χρόνο παραγραφής το τέλος του 2016.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία σε ισόβια καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Μαζί του στο εδώλιο του κατηγορούμενου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο θα καθίσει και ο Β. Σαραλιώτης ο οποίος αρχικά είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για να αποφυλακιστεί ωστόσο με περιοριστικούς όρους το 2012.

(με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ)