Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Τηγανιά μανιταριών

643

ΥΛΙΚΑ

-300 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε χοντρά κομμάτια

-300 γρ. πλευρώτους κομμένα με το χέρι

-1 λεμόνι

-1ποτήρι λευκό κρασί

-3 κ.σ. ελαιόλαδο

-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

-αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο στη φωτιά και το αφήνουμε να κάψει καλά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα αφήνουμε ένα λεπτό να κάψουν και μετά προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε για δύο λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι. Καρυκεύουμε και τελειώνουμε, ραντίζοντας λίγο ελαιόλαδο για πιο έντονο άρωμα.

 

*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι είδος μανιταριού θέλουμε. Η ένταση της φωτιάς μας πρέπει να είναι πολύ δυνατή για να μην χάσουν τα μανιτάρια τα υγρά τους.

Με πληροφορίες από www.oisyntagesmou.gr