Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Καθημερινές επαφές του βουλευτή Ευρυτανίας. Με ποιους συναντήθηκε ο κ. Θωμάς Κώτσιας

Δίπλα στους Ευρυτάνες, βρίσκεται καθημερινά ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Θωμάς Κώτσιας, σύμφωνα με ενημερωτικά δελτία που εκδίδει το γραφείο του σε τακτά χρονικά διαστήματα. Χθες, βρέθηκε μαζί με Ευρυτάνες δασοπυροσβέστες στην Αθήνα όπου είχε συνάντηση με τον υπουργό, το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στη Βοιωτία ενώ είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ασπροπυργιωτών.

 kotsias-thomas-syriza

Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του γραφείου του βουλευτή, ο κ. Κώτσιας βρέθηκε "... κοντά στους Ευρυτάνες της Βοιωτίας, το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαρτίου. Ο κ. Κώτσιας στο πλαίσιο των επαφών του, πραγματοποίησε περιοδεία στον Αλίαρτο, την Ελάτεια και το Σχηματάρι. Ενημέρωσε του συμπατριώτες μας και συζήτησε μαζί τους, για την κατάσταση στο νομό μας, τις προτεραιότητες για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα του τόπου μας και ζήτησε την ενεργό συμμετοχή και στήριξή τους στον αγώνα για να γυρίσει σελίδα η πατρίδα μας."

"Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων του τόπου μας, με κυρίαρχο τη διάλυση του συστήματος περίθαλψης στο νομό και την προσπάθεια να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, και ενημέρωσε τους συντοπίτες μας για τις ενέργειες και τις επαφές του με τα αρμόδια υπουργεία για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία και την αποζημίωση των πληγέντων."

Τέλος, "αναφέρθηκε επίσης στην παρέμβαση, προς το Υπουργείο Ενέργειας, προκειμένου να σταματήσει το έγκλημα, που συντελείται σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση γιγαντιαίων αιολικών πάρκων στα βουνά της Ευρυτανίας. Ειδικότερα γι' αυτό το τεράστιο πρόβλημα των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΒΑΠΕ) ο κ. Κώτσιας καταθέτει ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αίτημα να ανασταλούν όλες οι άδειες και όλες οι εργασίες για την εγκατάσταση των (ΒΑΠΕ), να ελεγχθούν διεξοδικά όλοι οι φάκελοι αδειοδότησης και να επανεξεταστεί η σκοπιμότητα των χρήσης των ΒΑΠΕ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.".

Συνάντηση με τους Ασπροπυργιώτες

Τέλος, "... συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ασπροπυργιωτών Ευρυτανίας είχε ο βουλευτής κ. Θωμάς Κώτσιας. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ενημέρωσαν τον βουλευτή για τα προβλήματα του χωριού τους και κατέθεσαν ενδιαφέρουσες ιδέες για την προβολή και την αξιοποίηση της περιοχής με τη συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων του νομού μας.

Αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη παρουσίας γιατρού στο χωριό, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, και αξιοποίησης του υπέροχου κτιρίου, που δημιούργησε ο Σύλλογος με τις ευγενικές προσφορές απόδημων συμπατριωτών μας και το οποίο στεγάζει σήμερα το Ιατρείο και το Λαογραφικό Μουσείο στον Ασπρόπυργο.".

 Στον υπουργό με τους δασοπυροσβέστες

Εντωμεταξύ, "... τα προβλήματα της δασοπυρόσβεσης και των εργαζομένων στον τομέα της προστασίας των δασών της Ευρυτανίας μετάφεραν οι δασοπυροσβέστες μαζί με τον βουλευτή του νομού κ. Θωμά Κώτσια στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνάντηση, που είχαν χθες στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσο Μαυρόπουλο"