Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η (μεταπασχαλινή) συνταγή της εβδομάδας | Κορμός με τσουρέκι

646

ΥΛΙΚΑ

-3-4 φέτες τσουρέκι (250 γρ.)

-4 κ.σ. (κοφτές) κακάο

-1 κούπα ζάχαρη άχνη

-250 γρ. μαργαρίνη (1 κεσεδάκι)

-1 αυγό

-Λίγο κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη άχνη και όταν αφρατέψουν καλά, ρίχνουμε το αυγό, το κονιάκ (ή λικέρ) και το κακάο.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, κόβουμε το τσουρέκι σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα, ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα. Ρίχνουμε το μίγμα σε λαδόκολλα και τυλίγουμε ώστε να δημιουργήσουμε έναν κύλινδρο.

Βάζουμε τον κορμό (ή «σαλάμι») στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει καλά. Για να σερβίρουμε, βγάζουμε 5 λεπτά πριν το γλυκό από την κατάψυξη, ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε καλύτερα.

 

*Μια συνταγή ώστε να αξιοποιήσουμε το τσουρέκι που τυχόν περίσσεψε από το Πάσχα.

 

Με πληροφορίες από www.dietup.gr