Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

"Ορειβασία για όλους" και φέτος! Το πρόγραμμα των πεζοποριών του ΕΟΣ, οι προθεσμίες & το κόστος εγγραφής

Για ακόμα μία χρονιά ο ΕΟΣ Καρπενησίου, σε συνεργασία με τον δήμο Καρπενησίου, θα υλοποιήσει το πεζοπορικό πρόγραμμα «Ορειβασία για όλους», που στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την πανέμορφη ευρυτανική φύση και να περιηγηθούν σε μονοπάτια και διαδρομές της περιοχής.

oreibasia-gia-olous12

Η δράση αποτελείται από τέσσερις (4) πεζοπορικές εκδρομές και οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να επισκεφθούν τα γραφεία του ΕΟΣ (ισόγειο ΕΚΑΒ) σήμερα Τετάρτη 6, αύριο Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, από τις 7 το απόγευμα ως τις 9. 00 το βράδυ (τηλ. 2237023051). Το κόστος εγγραφής (για όλες τις πεζοπορίες) ανέρχεται στα 15 ευρώ/άτομο.

Το πρόγραμμα

Η πρώτη εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαΐου, στη διαδρομή Καλλιθέα-Γέφυρα Κλαυσί (ώρες 2,5). Σημείο συνάντησης το χωριό Καλλιθέα, στις 9.00 το πρωί. Θα ακολουθήσει η πεζοπορία Ανιάδα-Κρίκελο στις 24 Μαΐου (ώρες 2,5). Σημείο του ραντεβού η Νεράιδα στις 8.30 το πρωί (μεταφορά & επιστροφή με λεωφορείο). Η τρίτη κατά σειρά περιήγηση θα γίνει στις 7 Ιουνίου, στα μονοπάτια του Τόρνου (ώρες 3). Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στη Νεράιδα στις 8.30 το πρωί.

Η αυλαία του προγράμματος θα πέσει με την πιο απαιτητική εκ των πεζοπορικών εξορμήσεων, την ανάβαση στην κορυφή της Χελιδόνας (6 ώρες), στις 14 Ιουνίου. Οι μετέχοντες θα συναντηθούν στο Μ. Χωριό στις 8.00 το πρωί (για άτομα άνω των 14 ετών).

oreibasia 2015_eos