Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

21 «Γαλάζιες Σημαίες» στη Στερεά Ελλάδα. Ποιες παραλίες έλαβαν τον τίτλο

Με 395 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα στις 50 χώρες που συμμετέχουν στο θεσμό «Γαλάζιες Σημαίες».

galazia-simaia11

Βασική υστέρηση, βέβαια, παραμένει ο μικρός αριθμός των μαρινών στις οποίες απονέμεται η Γαλάζια Σημαία και οι οποίες είναι μόλις εννέα. Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης πραγματοποίησε την εκδήλωση ανακοίνωσης των βραβευμένων ακτών για το 2015 στην Παραλία Κατερίνης.

Στα βιωματικά εργαστήρια συμμετείχαν πάνω από 400 μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής, οι οποίοι μέσα από το παιχνίδι γνώρισαν το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία», εκφράστηκαν δημιουργικά και εκπαιδεύτηκαν σε θέματα ασφαλούς χρήσης των ακτών.

Στη Στερεά Ελλάδα

Η Στερεά Ελλάδα είδε εφέτος να χάνει μία γαλάζια σημαία, και έτσι από 22 έπεσε στις 21 παραλίες. Στη Φθιώτιδα οι Γαλάζιες Σημαίες από 8 έγιναν 7, αφού έχασε μια η Λοκρίδα.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ [7]. Δήμος Στυλίδας: Γλύφα, Δήμος Μώλου: Αγ. Κωνσταντίνου - Καμένα Βούρλα/Γαλήνη, Δήμος Λοκρών: Σκάλα Αταλάντης, Λιβανάτες 1/Κυανή Ακτή, Λιβανάτες 2/Σχοινιάς, Σουβάλα Αρκίτσας, Λιβρίχιο Αρκίτσας.

ΦΩΚΙΔΑ [8]. Δήμος Δωρίδος: Ερατεινή, Χιλιαδού, Σεργούλα, Μοναστηράκι, Δήμος Δελφών: Μαϊάμι, Τροκαντερό/Αγκάλι, Άγιοι Πάντες, Καλαφάτης.

ΒΟΙΩΤΙΑ [2]. Δήμος Διστόμου- Αράχωβας-Αντίκυρας: Άγιος Ισίδωρος, Δήμος Τανάγρας: Πλάκα Δηλεσίου.

ΕΥΒΟΙΑ [4]. Δήμος Χαλκιδέων: Αλυκές Δροσιάς, Λευκαντί, Αστέρια Χαλκίδας, Δήμος Ερέτριας: Ερέτρια 3.

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά για πρώτη φορά στη Γαλλία, το 1985, η ουσιαστική όμως έναρξή του ήταν την 5η Ιουνίου 1987, διεθνή ημέρα Περιβάλλοντος.