Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Αρνάκι φρικασέ

653

ΥΛΙΚΑ

-2 κιλά αρνάκι (λαιμό και μπροστινό μέρος)

-4 μαρούλια τρυφερά

-1 ματσάκι κρεμμυδάκια

-1 ματσάκι άνηθο

-1 κρασοπότηρο λάδι

-αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

-3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

-1 λεμόνι

-1 κ.γ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να τσιγαριστούν (όχι να μαυρίσουν όμως). Ρίχνουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες και το ανακατεύουμε μερικές φορές ώσπου να ροδίσει.

Αρχίζουμε μετά να ρίχνουμε τα μαρούλια, τον άνηθο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε, ώσπου να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί και να σωθούν τα υγρά τους. Αλατίζουμε και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπαστεί καλά το φαγητό. Αφήνουμε να βράσει για μιάμιση ώρα περίπου. Σβήνοντας το φαγητό έχουμε υπόψη μας να αφήσουμε λίγο ζουμάκι για να δέσει το αυγολέμονο.

Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ασπράδια με το αλεύρι (για να μην κόψει το αυγολέμονο). Ρίχνουμε τους κρόκους και σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιού. Τέλος προσθέτουμε αργά-αργά το ζουμί του ζεστού φαγητού και αφήνουμε να χύνεται το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά και το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Με πληροφορίες από www.toarkoudi.gr