Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Ομελέτα φούρνου

655

ΥΛΙΚΑ

-12 αυγά

-200 ml γάλα

-200 γρ. φέτα σκληρή σε κομμάτια

-4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

-1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

-ελαιόλαδο

-αλάτι & πιπέρι

Για τη γέμιση:

-μπέικον

-μανιτάρια

-πιπεριά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Έπειτα λαδώνουμε με πινέλο ένα πυρέξ και ρίχνουμε αρκετή φρυγανιά για να πάει παντού (και στα τοιχώματα του σκεύους).

 Ψιλοκόβουμε τα υλικά για τη γέμιση και σοτάρουμε τα λαχανικά που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.

 Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα, προσθέτουμε το μπέικιν, αλάτι και πιπέρι.



Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση στον πάτο του ταψιού προσέχοντας να μην χαλάσουν την κρούστα της φρυγανιάς ώστε να μην κολλάει η ομελέτα στο ταψί μετά.



Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών προσεκτικά και μεταφέρουμε το ταψί στο φούρνο.Ψήνουμε για μία ώρα, ελέγχοντας να έχει ψηθεί η ομελέτα μας και στο κέντρο του ταψιού.

*Μπορούμε να διαμορφώσουμε τη συνταγή, ανάλογα με τα γούστα μας.

Με πληροφορίες από http://akispetretzikis.com/