Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

"Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου" στην Στερεά Ελλάδα. Η Περιφέρεια στηρίζει τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς του μυελού των οστών.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει την πρωτοβουλία "Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου". Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης, δωρητής μυελού των οστών και ο ίδιος, προωθεί με θέρμη τον εθελοντισμό και δη του μυελού των οστών που μπορεί να σώσει ζωές. 

Η πολύ σημαντική πρωτοβουλία «Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου» που έχει σκοπό τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς του μυελού των οστών, θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου 2015, στην πλατεία Ελευθερίας. 

Το “Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου”, είναι μία πολύ σημαντική, άμεση κι αυθόρμητη πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΩΡΕΑΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, ΑΠΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ! 

Στόχος είναι η αύξηση, σε πανεθνικό επίπεδο, του συνολικού αριθμού των δοτών μυελού των οστών, δοτών που αποτελούν ελπίδα ζωής για όλους τους ασθενείς  που χρειάζονται μεταμόσχευση, αυξάνοντας της πιθανότητες ίασης τους. Η ανάγκη αύξησης των υποψηφίων δοτών, παραμένει διαρκώς μεγάλη κι επιτακτική αφού η χώρα μας υστερεί σε αριθμό έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου. 

Η Δράση: “Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου”, που θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία, στην Πλατεία Ελευθερίας, την Πέμπτη 18, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, θα δώσει ένα πολύ δυναμικό μήνυμα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών του Δήμου Λαμιέων, για την αναγκαιότητα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι άνθρωποι του Be my Hero μαζί με ειδικούς εθελοντές, θα διανέμουν σε όλους όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας, ενημερωτικά φυλλάδια, για τη δωρεά μυελού των οστών και παράλληλα θα προτρέπουν και θα εγγράφουν νέους υποψήφιους δότες.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι δότες είναι να συμπληρώσουν την αίτηση και με έναν απλό και ανώδυνο τρόπο να δώσουν δείγμα σάλιου με μια μπατονέτα για την ταυτοποίηση του ιστικού τους τύπου. 

Κάθε νέος υποψήφιος δότης, θα παίρνει μετά την εγγραφή του ένα συμβολικό, αναμνηστικό βραχιολάκι με τυπωμένο το κύριο μήνυμα της εκδήλωσης «Be My Hero». Αν κάποιος βρεθεί να είναι συμβατός με ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση, τότε θα ειδοποιηθεί για τη δωρεά, η οποία γίνεται εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα και ακίνδυνα με μέθοδο παρόμοια με αυτή της απλής αιμοληψίας.

Την δράση του “Be My Hero – Γίνε Ο Ήρωας μου” στηρίζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο των ενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να συμπαραστέκεται και να συνδράμει με όλες τις της δυνάμεις σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που τοποθετούν σε πρώτο πλάνο τον συνάνθρωπό μας. Οι εποχή μας έχει ανάγκη για λιγότερο «εγώ» και περισσότερο «εμείς». Σας καλώ λοιπόν να δώσετε το παρόν και να αφιερώσετε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας σε έναν τόσο σπουδαίο σκοπό. Είναι ζήτημα ζωής".