Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

"Προεδρική" η Ευρυτανία. Φώφη Γεννηματά, με 51%, ψήφισαν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ – Τα αποτελέσματα

Οι παλιές "καλές ημέρες" του ΠΑΣΟΚ στην  Ευρυτανία έχουν πλέον παρέλθει. Μόλις 216 άτομα προσήλθαν στις δύο κάλπες που είχαν στηθεί σε Άγραφα και Καρπενήσι για να ψηφίσουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος. Στην Ευρυτανία η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έλαβε 109 σταυρούς. Η συνεισφορά του νομού μας στη νίκη της, μόλις που διακρίνεται στο... 0,41% των συνολικών ψήφων που έλαβε πανελλαδικά.

gennimata-fofi1

Τη Φώφη Γεννηματά ψήφισαν οι Ευρυτάνες του ΠΑΣΟΚ για νέα πρόεδρο του κινήματος. Με τη συμμετοχή 216 φίλων του κόμματος, σε δύο κάλπες σε Άγραφα και Καρπενήσι η νέα πρόεδρος έλαβε το 51% των ψήφων. Ισοψήφησε με τον Αντρέα Λοβέρδο στα Άγραφα αλλά επικράτησε κατά κράτος στο Καρπενήσι. Τρίτος κατέληξε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ικανοποίηση από τα στελέχη του κόμματος στην Ευρυτανία για τη συμμετοχή του κόσμου του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική διαδικασία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Τα παρακάτω εκλογικά αποτελέσματα, έχουν ανακοινωθεί επίσημα από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας έχει ανακοινώσει διαφορετικά νούμερα, όπως επίσης ότι ενώ είχε ανακοινώσει κάλπη στο Κερασοχώρι τελικά η κάλπη στήθηκε στη Γρανίτσα.

Τον πέμπτο πρόεδρο στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ εξέλεξαν την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος. Την ηγεσία διεκδίκησαν οι: Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος.

Νίκη από την πρώτη Κυριακή εξασφάλισε, με άνεση, η Φώφη Γεννηματά. Συγκέντρωσε το 51,69% των ψήφων αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ανδρέα Λοβέρδο με 25,34%, ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος "τερμάτισε" τρίτος με ποσοστό 22,98%.

Φώφη Γεννηματά ψήφισε η Ευρυτανία

Δύο κάλπες στήθηκαν στο νομό για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Μια κάλπη στη Γρανίτσα τελικά (αρχικά είχε ανακοινωθεί από το τοπικό ΠΑΣΟΚ για το Κερασοχώρι), και αντίστοιχα η δεύτερη κάλπη στήθηκε στο Καρπενήσι, στην αίθουσα του εργατικού Κέντρου Καρπενησίου.

Ειδικά για την Ευρυτανία, οι κάλπες άνοιξαν στις 11 το πρωί και έκλεισαν στις 7 το απόγευμα. Η συμμετοχή των φίλων και ψηφοφόρων στις κάλπες εξέπληξε ακόμη και την τοπική ηγεσία του κόμματος σύμφωνα με τον Γραμματέα ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας. Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε, αρκετοί ήταν και αυτοί που ενώ ήθελαν να ψηφίσουν δεν το κατάφεραν τελικά, ζητώντας περισσότερες κάλπες στην Ευρυτανία.

Συνολικά, σε Καρπενήσι και Άγραφα, προσήλθαν στις κάλπες 216 μέλη, ψηφοφόροι και φίλοι του κινήματος. Κατά την τελική καταμέτρηση βρέθηκε μόνο ένα άκυρο ψηφοδέλτιο (στο εκλογικό κέντρο Καρπενησίου), και καταμετρήθηκαν 215 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Πρώτη και με διαφορά από τους συνυποψήφιούς της, ψηφίστηκε για νέα πρόεδρος η Φώφη Γεννηματά, συγκεντρώνοντας συνολικά 109 σταυρούς ή ποσοστό 50,70%. Δεύτερος τερμάτισε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 58 σταυρούς ή ποσοστό 26,98% και τρίτος ο Αντρέας Λοβέρδος συγκεντρώνοντας 48 ψήφους ή ποσοστό 22,32%.

Ισοψηφία προέκυψε στα Άγραφα μεταξύ των: Φώφη Γεννηματά και Αντρέα Λοβέρδου. Αναλυτικά, ψήφισαν 105 άτομα και βρέθηκαν 105 έγκυρα ψηφοδέλτια. Η Φώφη Γεννηματά και ο Αντρέας Λοβέρδος ισοψήφησαν λαμβάνοντας από 40 σταυρούς ή ποσοστό 38,10% ο καθένας. Τρίτος ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 25 σταυρούς ή ποσοστό 23,81%.

Καθολική επικράτηση της Φώφης Γεννηματά στον δήμο Καρπενησίου. Αναλυτικά, ψήφισαν 111 άτομα και βρέθηκαν 110 ψηφοδέλτια έγκυρα και ένα άκυρο. Πρώτη η Φώφη Γεννηματά η οποία έλαβε 69 σταυρούς ή ποσοστό 62,72%. Δεύτερος ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που έλαβε 33 σταυρούς η ποσοστό 30% και πολύ χαμηλά -από τα μικρότερα ποσοστά στην Ελλάδα- ο Αντρέας Λοβέρδος λαμβάνοντας μόλις 8 σταυρούς ή ποσοστό 7,28%.

Αναμενόμενα τα αποτελέσματα στην Ευρυτανία, σχολιάζουν φίλοι του κόμματος, ενώ θεωρούν ότι το χαμηλό ποσοστό του Λοβέρδου αποτελεί ηχηρό μήνυμα στον ίδιο εξαιτίας της αφενός κακής, όπως του χρεώνουν, υπουργικής του πορείας αλλά κυρίως λόγω της πολιτικής "διασπαστικής κατά του ΠΑΣΟΚ", κίνησης που ο ίδιος έκανε αλλά δεν τελεσφόρησε επιτυχώς και ξαναγύρισε στο κόμμα.