Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Τάρτα ροδάκινο

656

Υλικά

Για τη ζύμη

-200 γρ. βούτυρο

-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-3 αυγά χτυπημένα

-80 γρ. ζάχαρη

-30 ml λικέρ ή κονιάκ ροδάκινο

-½ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

-350 γρ. κρέμα γάλακτος

-200 γρ. κρέμα τυριού

-50 γρ. ζάχαρη

-6 φύλλα ζελατίνης

-3-4 ροδάκινα κομπόστα κομμένα σελεπτές φέτες

-300 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο

-300 ml χυμό από την κομπόστα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε τα 3/4 του βιτάμ και τα τρίβουμε μέχρι να «ψιχουλιαστεί» το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λικέρ.

Ζυμώνουμε έως ότου ομογενοποιηθεί η ζύμη. Εάν είναι πολύ ρευστή προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με το υπόλοιπο βιτάμ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης και έπειτα τα ρίχνουμε σε ένα μικρό σκεύος μαζί με τα 150 ml του χυμού κομπόστας και τα 100 γρ. της μαρμελάδας. Λιώνουμε καλά τα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία και τα αφήνουμε στην άκρη για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη για να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε το κρύο μείγμα της μαρμελάδας και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί η κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα ροδάκινου πάνω στην κρύα ζύμη της τάρτας, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά της.

Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο να σφίξει για 20 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα μαζί με τον υπόλοιπο χυμό κομπόστας ώστε το μείγμα να γίνει ρευστό. Τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου επάνω στην τάρτα, την περιχύνουμε με τη ρευστή μαρμελάδα και τη σερβίρουμε κρύα.

Με πληροφορίες από www.toarkoudi.gr