Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Οι θέσεις του Γιάννη Σταμάτη στη 10η συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου Καρπενησίου

stamatis-giannis-dimotiko-simboulio1

"Πραγματοποιήθηκε στις 17-6-2015 η 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου για το τρέχον έτος. Από τον συνδυασμό μας απουσίαζαν οι Δ. Πεταρούδης και Η. Κοντογιώργος. Στην τοποθέτησή μου πριν τη συζήτηση των θεμάτων αναφέρθηκα σε διάφορα θέματα που μας απασχολούν.

Σχολιάζοντας την είδηση ότι υπογράφηκαν οι Κ.Υ.Α. που αφορούν την κήρυξη του Κρικέλλου και της υπόλοιπης Ευρυτανίας ως πλημμυροπαθών περιοχών εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που συνέβησαν στις 31-1 και 1-2-15, αναφέρθηκα στα προβλήματα που συνεχίζουν να υφίστανται σε πολλά χωριά, κυρίως στα δίκτυα ύδρευσης και στην οδοποιία, όπως για παράδειγμα στην Καρυά Μεσοκώμης που το μισό χωριό και η πλατεία του είναι ακόμη μη προσβάσιμα λόγω της καταστροφής του μοναδικού δρόμου που επικοινωνούσαν.

Ζήτησα να υπάρξουν, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και της άφιξης επισκεπτών, από τη μεριά του δήμου, άμεσες ενέργειες αποκατάστασής των, για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Στη συνέχεια αναφέρθηκα στο φαινόμενο να έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι μισθωτές δημοτικών καταστημάτων που δεν καταβάλουν τα αντίστοιχα μισθώματα στον δήμο μας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Επίσης ζήτησα να συντομεύσουν οι ενέργειες καταγραφής και αδειοδότησης των κοινοχρήστων χώρων που καταλαμβάνουν για χρήση οι επαγγελματίες στο Καρπενήσι και στα χωριά. Ζήτησα να γίνει έλεγχος για την αποφυγή ατυχήματος από τους στύλους που φέρουν τα φωτιστικά στην πλατεία Γοργιανάδων καθώς και στα φθαρμένα όργανα της παιδικής χαράς.

Τέλος αναφέρθηκα και πάλι στα αδέσποτα σκυλιά που βλέπουμε στην πόλη μας και στα πολλά σκυλάκια που έχουν γεννηθεί, αυτή την περίοδο. Ακολούθησε η συζήτηση των 23 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Το 2ο θέμα αφορούσε την αξιολόγηση και την υποβολή προτάσεων για το υπό αναθεώρηση Περιφερειακό Πλαίσιο του υφιστάμενου Χωροταξικού Σχεδιασμού. Λόγω της κατά τη γνώμη μας σοβαρότητας του θέματος αφού αναφερθήκαμε και καταθέσαμε διάφορες σκέψεις και προβληματισμούς, ζητήσαμε να το αναβάλουμε και αφού δεν έγινε αποδεκτό, κάποιοι δηλώσαμε παρών.

Το 10ο θέμα αφορούσε την διάθεση και τη χρήση των βοσκοτόπων για το 2015. Αναφερθήκαμε στα διάφορα προβλήματα που δημιουργούν τα αδέσποτα βοοειδή, ζητήσαμε την παρέμβαση του δήμου για την προστασία των καλλιεργειών και για την εξάλειψη των διαφόρων διενέξεων μεταξύ των κτηνοτρόφων. Ζητήσαμε να υπάρξει διαχωρισμός των λιβαδιών ανάλογα με το αν θα βόσκουν βοοειδή ή πρόβατα.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 18-06-2015.

Γιάννης Σταμάτης - Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

Δήμου Καρπενησίου."

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, συνεχίζει να αναρτά τις θέσεις του στην προσωπική του σελίδα στο ίντερνετ περιορίζοντας την ενημέρωση του κοινού μόνο σε όσους είναι "φίλοι". Τα "Ευρυτανικά Νέα" έχουν και στο παρελθόν καταγγείλει τη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης για στοχευμένη ενημέρωση. Τα “Ευρυτανικά Νέα” θα συνεχίσουν να ενημερώνουν πολύπλευρα και αμερόληπτα το ευρύ κοινό.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)