Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Μπιφτέκια γαλοπούλας

657

Υλικά

-500 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας

-2 μέτρια καρότα (τριμμένα)

-1 μέτριο κολοκυθάκι (τριμμένο & καλά στυμμένο)

-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (τριμμένο)

-3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες) ή 1 κ.γ. κρέμα σκόρδου

-1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα

-1 αυγό

-2 φέτες ψωμί μουσκεμένες για 5 λεπτά σε ανθρακούχο νερό (ή αναψυκτικό σόδα), καλά στυμμένες

-1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια)

-ξύσμα από 1 λεμόνι

-1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

-αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και αφού τα ζυμώσουμε, βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, ώστε να πλάθονται πιο εύκολα τα μπιφτέκια.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά.

Έπειτα πλάθουμε 8 - 10 μπιφτέκια, έχοντας παράλληλα λαδώσει τα χέρια μας, και τα βάζουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε.

Μπορούμε εναλλακτικά να ψήσουμε τα μπιφτέκια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση με ραβδωτό πυθμένα), που θα έχουμε αλείψει πρώτα με λόγο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής, ρύζι, πατάτες ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.


Με πληροφορίες από www.dinanikolaou.gr