Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Διάγγελμα Τσίπρα: "Χρέος μας απέναντι στην Ιστορία το ΟΧΙ" - "Στόχος η συμφωνία με βιώσιμους όρους" - "Ασφαλείς οι μισθοί, συντάξεις & καταθέσεις"

Την άποψη πως ένα ηχηρό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα αποτελέσει ισχυρό μοχλό πίεσης για περαιτέρω συζητήσεις με τους δανειστές και στόχο την επίτευξη συμφωνίας με βιώσιμους όρους, εξέφρασε πριν λίγο σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

tsipras2

"Είμαστε ανοικτοί σε διαπραγματεύσεις, θα είμαστε στο τραπέζι των συζητήσεων τη Δευτέρα, μετά το δημοψήφισμα", σημείωσε και κατηγόρησε τους ευρωπαϊκούς κύκλους για το κλείσιμο των τραπεζών, ως αντίποινα για την κήρυξη δημοψηφίσματος. "Το ΟΧΙ σημαίνει επιστροφή στην Ευρώπη των αξιών", επεσήμανε, "...μια ισχυρή πίεση για μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη". "Αν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup θα ανταποκριθούμε άμεσα", ανέφερε.

"Οι σειρήνες της καταστροφής οργιάζουν. Σας εκβιάζουν να πείτε ναι σε όλα", είπε ο πρωθυπουργός· "...σας εκβιάζουν να γίνετε ένα με αυτούς, συνένοχοι στη διαιώνιση των μνημονίων", συνέχισε.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως έχει πλήρη επίγνωση των σημερινών δυσκολιών. "Η θέση της χώρας είναι εντός Ε.Ε", υπογράμμισε και κατηγόρησε το εγχώριο πολιτικό σύστημα.

"Αναλαμβάνω την ευθύνη της άμεσης λύσης, μετά το δημοψήφισμα", είπε μεταξύ άλλων και ορίστηκε εγγυητής της ασφάλειας μισθών, συντάξεων και καταθέσεων, ευχαριστώντας τους πολίτες για τη "νηφαλιότητα και ψυχραιμία" που επιδεικνύουν τις τελευταίες, δύσκολες ημέρες.