Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

«Ελπιδοφόρο το μήνυμα που έδωσαν οι νέοι». Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας για το δημοψήφισμα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας, αναφέρει:

syriza-grafeia-karpenisi1

Το συντριπτικό ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ισοπέδωσε και κατακρήμνισε το Μαύρο μέτωπο των ΝΔ, Ποτάμι, Πασόκ, διαπλοκής και λοιπών συναφών δυνάμεων. Ο Ελληνικός λαός δεν πτοήθηκε από εκβιασμούς, πλαστά διλλήματα και προσπάθεια παραχάραξης του νοήματος του δημοψηφίσματος. Νίκησε το φόβο, έκλεισε τα αυτιά του στα τρομολαγνικά σενάρια, άντεξε το κλίμα τρομο-υστερίας που καλλιεργούσαν τα μέσα της διαπλοκής όλο το 24ωρο. Έδωσε τη δική του απάντηση σε αυτούς που τον λοιδόρησαν, τον είπαν τεμπέλη και προσπάθησαν να τον εξευτελίσουν, να του φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες και ενοχές.

Οι Ευρυτάνες συμπολίτες μας έδειξαν ότι αντιλαμβάνονται περισσότερο την πραγματικότητα από όσο κάποιοι νομίζουν. Αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τις ειλικρινείς προσπάθειες. Δεν ενέδωσαν στις σειρήνες του μετώπου που σχημάτισε ο δήθεν ακομμάτιστος περιφερειάρχης και μαζί του αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι και κάποιοι αυτοδιοικητικοί, που με όλους του μηχανισμούς που διέθεταν προσπάθησαν να τους εγκλωβίσουν. Συνεπικουρούμενοι βεβαίως και από τα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης.

Την εξουσία που τους έδωσε ο λαός την χρησιμοποίησαν ενάντιά του, όπως φαίνεται, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιους να προβούν σε λεκτικές προκλήσεις και ύβρεις κατά υποστηρικτών του ΟΧΙ επιθυμώντας να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας. Ο λαός κατέγραψε όλα αυτά και τα αποτύπωσε στη συλλογική του μνήμη και θα αποδώσει τις ευθύνες όποτε κληθεί, για αυτό ας μην υπάρχει καμιά αμφιβολία. Ο Ελληνικός Λαός είναι περήφανος και αξιοπρεπής με αγωνιστική ιστορία χιλιετιών. Όσα μέτωπα εθελόδουλων και συνοδοιπόρων των δανειστών και αν σχηματιστούν θα τα κονιορτοποιήσει. Το μήνυμά του ήταν συντριπτικό και καταλυτικό. Το πιο ελπιδοφόρο όμως μήνυμα έδωσαν οι νέοι που με συντριπτικά ποσοστά τάχθηκαν με το ΟΧΙ, με παραλήπτες κυρίως αυτούς που τους σχεδίασαν ένα μέλλον ανεργίας, φτώχειας, μετανάστευσης. Δεν είναι διατεθειμένοι να το ανεχθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη και τα στελέχη του ήταν και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των λαϊκών και εθνικών συμφερόντων.