Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Πρωταρχικό μέλημα η προάσπιση της Υγείας, για την Περιφέρεια Στερεάς. Ποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει – Σύσκεψη υπό τον Μπακογιάννη

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (9/7), έπειτα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, διευρυμένη σύσκεψη, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κ. Μιχάλη Βενιζέλου, καθώς επίσης των διοικητών των Νοσοκομείων και των διευθυντών των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την από κοινού αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία.

perifereia-siskepsi-gia-ygeia1

«Με βασικό στόχο την εξασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας των μονάδων υγείας, οι οποίες, είναι επιτακτική ανάγκη, να θωρακιστούν από τις συνέπειες αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης, έγινε μία ουσιαστική συζήτηση και ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις δράσεις που προτίθεται να υλοποιήσει η Περιφέρεια, στο πλαίσιο μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει, ως απάντηση στις ανάγκες που γεννήθηκαν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Έτσι, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προβαίνει άμεσα στις εξής δράσεις:

1. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την 5η ΥΠΕ για την παροχή οικονομικής βοήθειας για την αγορά αναλωσίμων.

2. Παροχή καυσίμων για την κίνηση των ασθενοφόρων, όταν καθίσταται ανάγκη.

3. Παροχή επιδόματος στους επικουρικούς ιατρούς και τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που θα υπηρετούν σε περιοχές άγονες, απομακρυσμένες και προβληματικές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέχρι του ποσού των 400 ευρώ - ανά ιατρό- μηνιαίως για όλη την διάρκεια της θητείας τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας, κ. Καραΐσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μπακομήτρος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και γιατροί Γιάννης Περγαντάς και Γιάννης Ταγκαλέγκας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, μετά το πέρας της σύσκεψης, δήλωσε σχετικά:

«Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης που διανύει η πατρίδα μας, θεωρούμε ότι όλοι πρέπει να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ξεπερνώντας τις τυπικές της αρμοδιότητες και προσπαθώντας να δώσει πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, συγκάλεσε σήμερα μία σύσκεψη με τον εκπρόσωπο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας, τους διοικητές των νοσοκομείων και τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας.

Στόχος μας είναι έμπρακτα, όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις, να σταθούμε δίπλα σε όλους αυτούς που αγωνίζονται για την πρωτοβάθμια υγεία».