Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Κώστας Κοντογεώργος: "Φίλε Θωμά, Τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε η ώρα να αποφασίσεις με ποιους θα πάς και ποιούς θ’ αφήσεις, ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΘΩΜΑ ΚΩΤΣΙΑ

Το 2012, ο τότε βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, βρισκόταν στο δίλημμα να ψηφίσει σκληρά μέτρα ή να ρίξει την κυβέρνηση. Προτίμησε να ψηφίσει ΝΑΙ. Τότε, ο σημερινός βουλευτής Ευρυτανίας κ. Θωμάς Κώτσιας, με ανοιχτή επιστολή του προς τον Κώστα Κοντογεώργο, σε προσωπικό τόνο, παρότρυνε τον τότε βουλευτή Ευρυτανίας να καταψηφίσει τα μέτρα της κυβέρνησης. Τώρα, το 2015, ο πρώην πλέον Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, θεωρώντας ότι η ιστορία τον δικαίωσε, απευθύνεται αυτός πια με ανοιχτή επιστολή του στον σημερινό βουλευτή Ευρυτανίας Θωμά Κώτσια και του ζητά να υπερψηφίσει τα μέτρα του νέου Μνημονίου.

alt

Η ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ

Κύριε Βουλευτά, Φίλε Θωμά,

Στις 25 Ιανουαρίου 2015, οι Ευρυτάνες πολίτες, σε ανέδειξαν Βουλευτή μας, με την ελπίδα και την προσδοκία να έρθουν καλύτερες ημέρες για τον τόπο μας και για όλους τους Ευρυτάνες.

Στην προεκλογική περίοδο που προηγήθηκε, τόσο εσύ προσωπικά όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό του, ποντάροντας πάνω  στην αγωνία και τα προβλήματα της κοινωνίας, εκμεταλλευόμενοι την πολύπλευρη κρίση και τις συνέπειες που προκάλεσε σε όλους τους πολίτες, με ψεύτικες υποσχέσεις και ακατάσχετη δημαγωγία, κλέψατε την ψήφο του λαού, κρύβοντας επιμελώς την αλήθεια.

Μετά τις εκλογές, βυθισμένοι στις δικές σας ψευδαισθήσεις, μη αναλογιζόμενοι την ευθύνη που σας ανέθεσαν οι πολίτες, περιφερόμενοι, βρίζατε τους πολιτικούς σας αντιπάλους ως «προδότες» και «γερμανοτσολιάδες», «μερκελιστές» και «ανθέλληνες». Παίζοντας με το συναίσθημα του λαού, χωρίς να σας ενδιαφέρει ο διχασμός που προκαλέσατε στην κοινωνία.

Επί πέντε μήνες και πλέον, με το πρόσχημα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές, βυθίσατε τον τόπο στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και την οικονομία στην πλήρη καταστροφή και την χρεωκοπία.

Με μεγαλοστομίες περί αξιοπρέπειας και λεβέντικου ναρκισσισμού, σπαταλήσατε τον χρόνο, ενώ γνωρίζατε ότι παίζατε τις τύχες των πολιτών και της πατρίδας στα ζάρια, με πλοηγό τον αμερικανοτραφή Βαρουφάκη.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, που θα ήταν αρκετά για οποιοδήποτε συνετό και λογικό άνθρωπο, απομονώσατε την χώρα, διαλύσατε τις φιλικές σχέσεις με τους λαούς της Ευρώπης και σπείρατε το μικρόβιο της διχόνοιας στους Έλληνες με την πραγματοποίηση ενός πλαστού Δημοψηφίσματος, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Αποτέλεσμα όλων αυτών των ανεκδιήγητων ενεργειών, ήταν να κλείσετε τις τράπεζες και να οδηγήσετε όλους τους Έλληνες στις ουρές να βρίζονται, εξευτελίζοντας όλη την κοινωνία.

Όμως η αλήθεια δεν μπορεί να κρύβεται, όπως και η πραγματικότητα.

Τώρα που έπεσαν οι μάσκες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, τώρα που κάθε Έλληνας συναισθάνεται το φόβο της πλήρους καταστροφής, κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρύβεται.

Πρώτος ο Πρωθυπουργός της χώρας, συναισθανόμενος το μέγεθος της ιστορικής του ευθύνης, έκανε στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών, ζήτησε την βοήθεια όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, η οποία και του εδόθη και κατάφερε μια κακή συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Μια συμφωνία που κρατά ζωντανή την πατρίδα και τον λαό της. Αφού παραδέχθηκε τα λάθη του και προσγειώθηκε στην  πραγματικότητα.

Φίλε Θωμά, Τα ψέματα τελείωσαν.

Ήρθε η ώρα να αποφασίσεις με ποιους θα πάς και ποιούς θ’ αφήσεις, που λέει ο ποιητής.

Να πεις με ειλικρίνεια , ποιόν και τι εκπροσωπείς.

Εκπροσωπείς το γενικό συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας, σύμφωνα με τον συνταγματικό  όρκο σου;

Ή εκπροσωπείς την αριστερή πλατφόρμα; Ή οποιαδήποτε άλλη συνιστώσα του συριζα;

Κύριε Βουλευτά,

Εσύ που μέχρι σήμερα με τις πράξεις σου, δεν προσέφερες τίποτα στον τόπο μας, εκτός από το να οδηγήσεις τον «μπαρμπαγιώργο» από την Βελαώρα, τον «μπαρμπασπύρο» απ’ τα Τοπόλιανα, τον «μπαρμπακώστα» απ’το Ραπτόπουλο και τον «Εύζωνα» απ’ τα Επινιανά, να ζητιανεύουν την σύνταξή τους στα ΑΤΜ.

Στην κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής, στις 10 Ιουλίου, ψήφισες ΝΑΙ στο πρόγραμμα που διαπραγματεύτηκε ο Πρωθυπουργός και έσπευσες την άλλη ημέρα να δηλώσεις ότι δεν θα ψηφίσεις τα μέτρα.

Αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015, πρέπει να αποφασίσεις.

Θα βάλεις πάνω απ’ όλα την πατρίδα και το γενικό συμφέρον των πολιτών, πιστός στον συνταγματικό σου όρκο; Άρα θα ψηφίσεις ΝΑΙ σε όλα! Σ’ αυτή την περίπτωση, πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη από τους Ευρυτάνες που σε ψήφισαν για τα ψέματα που τους φόρτωσες όλα αυτά τα χρόνια.

Θα ψηφίσεις όχι, βάζοντας το συμφέρον των συνιτωσών του κόμματός σου, πάνω από το συμφέρον της πατρίδας; Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να παραιτηθείς, σεβόμενος τουλάχιστον τον εαυτό σου και την υπογραφή σου.

Θα κρυφτείς ψελλίζοντας ΠΑΡΟΝ ή απουσιάζοντας από την ψηφοφορία; Σ’ αυτή την περίπτωση κινδυνεύεις να χαρακτηρισθείς «ριψάσπις» και «δειλός», φροντίζοντας μόνο τον εαυτό σου,  την καρέκλα και τον μισθό σου.

Οφείλεις να ξεκαθαρίσεις στους Ευρυτάνες, αν είσαι με την Ευρώπη των λαών της ευημερίας της προόδου και το σταθερό νόμισμα το ευρώ; ή με την επιστροφή στην δραχμή;

Οφείλεις να εξηγήσεις στους συμπολίτες μας τις συνέπειες της επιλογής σου.

ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

 Φίλε Θωμά,

Προσωπικά σε καταλαβαίνω καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο.

Για εμένα είναι ξεκάθαρο και ποτέ δεν έκρυψα την αλήθεια αλλά και τα πιστεύω μου. Και τώρα δηλώνω ότι η θέση της πατρίδας μας, είναι στην καρδιά της Ευρώπης και του Ευρώ. Επιλογή που έχει ανηφόρα και δυσκολίες, αλλά και ελπίδα για το αύριο. Και πέρα από αυτό, εξασφαλίζει την εδαφική μας ακεραιότητα και εθνική ανεξαρτησία, ιδανικά που δεν απεμπολώ, σεβόμενος τους αγώνες των παππούδων και προγόνων μας. 

Καρπενήσι 14 Ιουλίου 2015

Κώστας Α. Κοντογεώργος
τ. Βουλευτής Ευρυτανία
Βουλευτής Ευρυτανίας