Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ) Θωμάς Κώτσιας σε βοσκό στα Άγραφα: "Τι έχεις να χάσεις εσύ αν η Ελλάδα γυρίσει στην δραχμή;". Η ομιλία του στην Βουλή.

Στην χθεσινή (Τετάρτη 22/7/2015) συνεδρίαση της βουλής γα το δεύτερο πακέτο μέτρων, μεταξύ άλλων, έλαβε τον λόγο για 4 λεπτά και ο Βουλευτής Ευρτανίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θωμάς Κώτσιας, ο οποίος ανήκει στην "ομάδα Λαφαζάνη" της Αριστερής Πλατφόρμας και ψήφισε για δεύτερη φορά "ΟΧΙ" στο πακέτο προαπαιτούμενων για την διάσωση της Ελλάδας, που κατέθεσε η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας. 

kotsiasvouli2015

Ξανά «όχι» από τον Θ. Κώτσια

Η ομιλία του στην Βουλή έχει ενδιαφέρον, ενώ περιγράφει και ένα περιστατικό με έναν βοσκό στα Άγραφα. Ο βοσκός του είπε: "Θωμά, θέλετε να μας πατέ στην δραχμή;". "-Τι έχεις να χάσεις εσύ αν η Ελλάδα γυρίσει στην δραχμή;", ήταν η απάντηση του Βουλευτή Ευρυτανίας. 

Σταθερός στη γραμμή που έχει χαράξει, ο βουλευτής Ευρυτανίας Θωμάς Κώτσιας ψήφισε «όχι» και στο 2ο πακέτο μέτρων, όπως είχε κάνει και στις 15/7, στο πρώτο πολυνομοσχέδιο.

«Τα μνημόνια δεν ήταν ένα φυσικό φαινόμενο, είναι η πολιτική αυτών που όλα αυτά τα χρόνια κυβερνούσαν μέσα από τη διαπλοκή και τη ρεμούλα», είχε επισημάνει νωρίτερα, κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής για το δεύτερο νομοσχέδιο. Ο Θωμάς Κώτσιας, αναφερόμενος στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων το παρομοίωσε με… βιασμό: «Μου θυμίζει βιασμό. Αν δεν μπορείς να τον αποφύγεις, χαλάρωσε και απόλαυσε τον» είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο μετά και ενώ μιλούσε για το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», λέγοντας ότι δεν υπάρχει μονόδρομος, θέλησε να περιγράψει ένα περιστατικό με έναν τσοπάνη στα Άγραφα: «Βρήκα, ανεβαίνοντας στ' Αγραφα, έναν άνθρωπο με τα γίδια του. Μόλις με αναγνώρισε μου είπε: “Θα μας πάτε στη δραχμή εσείς”. Του είπα: “Εσύ τι φοβάσαι, γίδια έχεις, αυτό είναι όλο το βιος σου”. “Εγώ δεν ξέρω, τα κανάλια το λένε” μου απάντησε», είπε ο βουλευτής Ευρυτανίας.

«Απαιτούσα από τον πολιτικό μου χώρο να έχει εναλλακτικό σχέδιο και να μην εκβιάζεται» ανέφερε ο κ. Θωμάς Κώτσιας και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχουν μονόδρομοι για έναν λαό που υπερασπίζεται τη ζωή του», ενώ επισήμανε ότι τα θύματα αυτής της κατάστασης είναι «…η Ελλάδα του μόχθου, της δουλειάς και της δημιουργίας». Ανέφερε, επίσης, ότι "η Αριστερά θα συνεχίσει την πορεία της καθώς έρχεται από μακριά".