Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυριά

661

ΥΛΙΚΑ

-170 γρ. κατσικίσιο τυρί (τριμμένο)

-60 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα (ψιλοκομμένη)

-1 κ.σ. σχοινόπρασο (ψιλοκομμένο)

-1 1/2 κ.γ. φασκόμηλο (ψιλοκομμένο)

-ξύσμα από 1 μανταρίνι (ή λεμόνι)

-1 πρέζα πιπέρι καγιέν

-16 φρέσκους κολοκυθοανθούς χωρίς τους στήμονες

-αλάτι και πιπέρι

Για το κουρκούτι

-1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-2 κρόκους αυγών

-2 φλ. κρύο νερό

-1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

-λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ζεσταίνουμε το λάδι στους 180°C. Έπειτα, ρίχνουμε τα τυριά, το σχοινόπρασο, το φασκόμηλο και το ξύσμα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ. Με το κορνέ γεμίζουμε κάθε έναν ανθό με 30γρ. από το μείγμα τυριών. Σπρώχνουμε το μείγμα και κλείνουμε τους ανθούς. Τους αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά τους κουρκουτιού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε, μέχρι να μην υπάρχει σβώλοι. Προσεκτικά βυθίζουμε κάθε έναν ανθό στο μείγμα, αφαιρώντας όσο κουρκούτι περισσεύει. Απαλά βουτάμε κάθε έναν ανθό στο λάδι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι το κουρκούτι να φουσκώσει και να ροδίσουν ελαφρώς.

 Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας για 1 λεπτό. Τα μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Με πληροφορίες από www.spoonforkbacon.com