Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Νέα χασισοφυτεία ανακάλυψαν οι αστυνομικοί: 1.301 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή της Φωκίδας

Μετά τη χασισοφυτεία στην Οίτη Φθιώτιδας, που ήρθε στο φως την περασμένη εβδομάδα, μια νέα φυτεία με 1300 δενδρύλλια κάνναβης ανακάλυψαν οι αστυνομικοί, τούτη τη φορά στην ορεινή και δύσβατη περιοχή Βαρτός Άμφισσας. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών.

xasis-amfissa1

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, αναφέρει τα εξής:

«Φυτεία με 1.301 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, στην ορεινή περιοχή Βαρτός Άμφισσας.

Ειδικότερα, προχθές (σ.σ 31-07-2015) το απόγευμα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και συντονισμένων ενεργειών και δράσεων με σκοπό την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν στην ανωτέρω δασώδη - δύσβατη περιοχή και κατάσχεσαν: 1.164 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 20 εκατοστά έως και 2 μέτρα το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν, 137 φυτά κάνναβης, ύψους έως 5 εκατοστών, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε γλάστρες, 4 κιλά και 800 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης, 3 κιλά και 200 γραμμάρια κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και ένα όργανο μέτρησης υγρασίας, διάφορα σκαπτικά εργαλεία (τσάπες, λοστοί κ.λ.π.) για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, καθώς και αυτόματο σύστημα ποτίσματος της φυτείας.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας».