Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Πένυ Τσινοπούλου: "Απαιτητικό άθλημα το βάδην"

Αποκλειστική Συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα” παραχώρησε η πρωταθλήτρια του βάδην Πένυ Τσινοπούλου, που προετοιμάζεται αυτές τις ημέρες στο Καρπενήσι.

tsinop

Η Πένυ Τσινοπούλου είναι από την Καρδίτσα, είναι 25 ετών (16 Οκτωβρίου 1990) και αθλήτρια του Γ.Σ. Βέλος Παλαιού Φαλήρου. Η Τσινοπούλου αγωνίζεται στα  20 χιλιόμετρα βάδην, όπου η καλύτερή της επίδοση είναι 1 ώρα 39 λεπτά 02 δεύτερα. Το 2007 ήταν 3η στο Παγκόσμιο Π/Κ, το 2015 όμως δεν κατάφερε να κυνηγήσει μέχρι τέλους τα όρια για το Πεκίνο, καθώς ακυρώθηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 4 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό. Ένα χρόνο πριν (Ιούνιος 2014), η Τσινοπούλου κατετάγη 8η (!) στην Ευρώπη -κάνοντας μάλιστα το ρεκόρ που αναφέραμε πιο πανω- στα 20 χλμ βάδην σε Ευρωπαϊκό μίτιγκ που έγινε στη Λιθουανία. Τον Φεβρουάριο του 2015, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου η νεαρή βαδίστρια στα 3000μ. βάδην πήρε την πρώτη θέση σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ με 13.03.01. 

Η συνέντευξη
Για την προετοιμασία στο Καρπενήσι σχολίασε: Η προετοιμασία και οι μέρες στο Καρπενήσι κυλούν ιδανικά και πολύ ευχάριστα. Κάνουμε πολύ προπόνηση και φυσικά στη συνέχεια ακολουθεί ξεκούραση. Στο Καρπενήσι ήρθα στα πλαίσια της προετοιμασίας που κάνω για την επόμενη χρονιά ως στόχο τους ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Για την ενασχόλησή της με το συγκεκριμένο άθλημα είπε: Το βάδην το ξεκίνησα στην ηλικία των 10 ετών περίπου. Ήταν ένα αγώνισμα το οποίο όταν το πρωτοείδα με εντυπωσίασε, μού άρεσε και έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω. 

Πρόκειται για πολύ δύσκολο άθλημα όπως σχολιάσε και η ίδια: Το βάδην είναι πολύ απαιτητικό λόγω των πολλών χιλιομέτρων και της τεχνικής που πρέπει να έχεις. Δεν είναι ένα αγώνισμα με ιδιαίτερους τραυματισμούς, αν φυσικά έχεις την σωστή αποκατάσταση μετά από κάθε προπόνηση. 

Όσον αφορά τον επόμενο στόχο της η νεαρή αθλήτρια είναι ξεκάθαρη: Ο άμεσος στόχος είναι να «πιάσω» το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και αν αυτό έρθει, να πραγματοποιήσω εκεί μια καλή εμφάνιση. Κοιτάζω πάντα βήμα-βήμα την επόμενη ημέρα και έτσι μετά το τέλος της διοργάνωσης αυτής θα προσδιορίσω τους επόμενους στόχους μου. 

Για τον συναθλητή της Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ, αλλά και τον προπονητή της Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο η Τσινοπούλου δήλωσε: Ο Αλέξανδρος είναι πολύ καλός αθλητής και παράλληλα πολύ καλός άνθρωπος. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι έχει πολύ μέλλον στον αθλητισμό. Η συνεργασία μου με τον κ. Κεφαλόπουλο είναι αρκετά πρόσφατη και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία, χωρίς προβλήματα και ελπίζω να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο.

Ευχαριστούμε την Πένυ Τσινοπούλου για τον χρόνο που μάς διέθεσε και τής ευχόμαστε πάντα επιτυχίες.

Η 25χρονη αθλήτρια στον επίλογο της συνέντευξης ευχαρίστησε τα “Ευρυτανικά Νέα” για τη συνέντευξη, ενώ ευχαρίστησε ακόμα τον σύλλογό της Γ.Σ. Βέλος Παλαιού Φαλήρου, καθώς και τον χορηγό της «saucony» για την αμέριστη και συνεχή στήριξη τους προς την ίδια.