Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Τούρτα με γιαούρτι και ζελέ

664

ΥΛΙΚΑ

-1 στραγγιστό γιαούρτι

-2 φάκελοι ζελέ ανανά

-2 φάκελοι κρέμα ζαχαροπλαστικής

-400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) κρύο γάλα

-1 κομπόστα ανανά (800 γρ.)

-αμύγδαλα καβουρδισμένα

-κερασάκια για διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά διαλύουμε 2 φακέλους φρουί ζελέ ανανά σε 2 ποτήρια βραστό νερό. Προσθέτουμε 2 ποτήρια παγωμένο νερό ή αν θέλουμε αντικαθιστούμε το ένα ποτήρι με σιρόπι από την κομπόστα.

Έπειτα ρίχνουμε λίγο ζελέ στον πάτο μιας φόρμας 28 εκατοστών και τη βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη να πήξει. Τοποθετούμε μερικές λεπτές φέτες ανανά μέσα στη φόρμα με τα κερασάκια στη μέση και ρίχνουμε λίγο ζελέ.

Βάζουμε τη φόρμα πάλι για λίγο στην κατάψυξη. Προσθέτουμε λίγο ζελέ ακόμα και τη βάζουμε στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα) να πήξει. Θα χρησιμοποιήσουμε περίπου το 1/3 της ποσότητας του ζελέ και το υπόλοιπο θα το βάλουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις υπόλοιπες φέτες ανανά. Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά τους 2 φακέλους κρέμας ζαχαροπλαστικής (μπορούμε να κάνουμε τη δική μας κρέμα είτε να την αγοράσουμε έτοιμη) με 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) κρύο γάλα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα κομματάκια ανανά, το ζελέ που έχουμε κρατήσει και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από το ζελέ και το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζελέ με ό,τι γεύση επιθυμούμε.

Με πληροφορίες από www.sintages-jotis.gr