Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Το 5ο χαμηλότερο ποσοστό πανελλαδικά έδωσε στη Χρυσή Αυγή η Ευρυτανία, που ωστόσο κέρδισε +0,32% έναντι του Ιανουαρίου

Ούτε η κυνική ομολογία ανάληψης της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που έκανε ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος, ούτε το γεγονός ότι τα ηγετικά της στελέχη είναι εδώ και καιρό υπόδικα, απέτρεψε τους Ευρυτάνες ψηφοφόρους να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.

xrysi-aygi1

Συνολικά 639 ψήφους και ποσοστό 4,7% έλαβε την περασμένη Κυριακή η ΧΑ στον νομό, καταγράφοντας μάλιστα οριακή αύξηση 29 ψήφων και +0,32%. Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί ότι η Ευρυτανία έδωσε στη Χρυσή Αυγή το πέμπτο χαμηλότερο ποσοστό της πανελλαδικά, πίσω από το Ηράκλειο, το Λασίθι, το Ρέθυμνο και την Άρτα.

Στον δήμο Καρπενησίου η Χ.Α έλαβε 5% και 384 ψήφους, όντας 5ο κόμμα πίσω από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Στη ΔΕ Καρπενησίου το ποσοστό της ΧΑ ανήλθε σε 4,91%, στη ΔΕ Δομνίστας έφθασε στο 5,41%, στη ΔΕ Κτημενίων έπεσε στο 4,09%, ενώ σχετικά υψηλά κινήθηκε στον π. δήμο Ποταμιάς με σχεδόν 6% και στον Προυσό με 5,31%, ενώ 4,88% έδωσαν οι εκλογείς της ΔΕ Φουρνάς.

Συνολικά 200 ψήφους πήρες το εθνικιστικό κόμμα στον δήμο Αγράφων, ποσοστό 4,37%. Σχεδόν 5% έφθασε στη ΔΕ Αγράφων και ΔΕ Φραγκίστας, στο 3,7% περιορίστηκε στον Απεράντιο και μόλις 2,44% έλαβε στον Ασπροπόταμο· αντιθέτως, ο π. δήμος Βίνιανης έδωσε ποσοστό κοντά στο 7% στη ΧΑ

Στο 4% κινήθηκε η Χρυσή Αυγή στους Ευρυτάνες ετεροδημότες.