Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Περισσότερο διαβασμένα άρθρα από την Περιφέρεια

Αναβιώνει αύριο (Σάββατο 10/10) η Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Δείτε ζωντανά τις εκδηλώσεις μέσω του www.evrytanika.gr

Με ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα και τη θεαματική αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, υποδέχεται η πανέμορφη πόλη τους επισκέπτες της στο πλαίσιο της 444ης επετείου της Ναυμαχίας.

naumaxia-naupaktou1

Όπως κάθε χρόνο, ο δήμος Ναυπακτίας έχει ετοιμάσει μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων από τις 11 Σεπτέμβρη μέχρι και την 1η Νοεμβρίου 2015. Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου (7 Οκτωβρίου 1571) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της νεώτερης ιστορίας, «…ήταν η πιο μεγαλόπρεπη στιγμή που γνώρισαν οι περασμένοι ή τούτοι οι σημερινοί καιροί, ή που θα δούνε οι μελλούμενοι…» έγραψε ο συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

Οι εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας ζωντανεύει το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου το βράδυ και ώρα 20.30 στο ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου.

Τα «Ευρυτανικά Νέα» δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανά την εντυπωσιακή αναπαράσταση μέσω της ιστοσελίδας τους, www.evrytanika.gr. Οι εορτασμοί ολοκληρώνονται την Κυριακή 11 Οκτωβρίου με την αρχιερατική λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση στο ιστορικό λιμάνι της Ναυπάκτου.

Όσα θα γίνουν

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής του Άλκη Πιερράκου «Lepanto. Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου», η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Τετάρτη 7 Οκτώβρη, 19:30. «Ποια μουσική άκουγε ο Θερβάντες» - Πνευματικό Κέντρο Μητροπόλεως

Παρασκευή 9 Οκτώβρη, 19:30 Αναγγελία Ναυμαχίας - Παρέλαση. Διοργάνωση Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές με τη συμμετοχή της Παπαχαραλαμπείου Φιλαρμονική Δήμου Ναυπακτίας. 20:30 Συναυλία της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου, Διευθύνει ο μαέστρος Theodor Kombachiev, Πάρκο Θερβάντες

Σάββατο 10 Οκτώβρη, 12:00 Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για τη δημιουργία Δικτύου «Ναυμαχία της Ναυπάκτου» με συμμετοχή αντιπροσωπειών Ευρωπαϊκών Πόλεων, Περιφερειών & Οργανώσεων. Πύργος Μπότσαρη

20:30 Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, Λιμάνι Ναυπάκτου

Κυριακή 11 Οκτώβρη, 07:00 -10:00 Αρχιερατική θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, 11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Λιμάνι Ναυπάκτου και 12:00 Απονομή αναμνηστικών στις Ξένες Αντιπροσωπείες στο Δημαρχείο.