Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ανδρέας Σουμέλας (ποδοσφαιριστής Α.Σ Αίολος): «Θέλω να δικαιώσω όσους με εμπιστεύτηκαν - Με τον Αίολο κάνω επανεκκίνηση στην καριέρα μου»

Την πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής του Αιόλου παραχώρησε στα  «Ευρυτανικά Νέα» ο Ανδρέας Σουμέλας. Ο 23χρονος αμυντικός μίλησε για την εμπειρία του πρώτου αγώνα στην Ευρυτανία, τις συμφωνίες που “χάλασαν”, αλλά και την επανεκκίνηση όπως χαρακτηρίζει το πέρασμά του από τον Αίολο.

soum-1

* Η συνέντευξη δόθηκε μετά το ντεμπούτο του Ανδρέα Σουμέλα για τον αγώνα κυπέλλου κόντρα στη Μυρίκη  (3-1). Έκτοτε ήταν τραυματίας και η επόμενη εμφάνισή του ήταν στο αγώνα της 4ης αγωνιστικής κόντρα στην Κρέντη, όπου αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος και σκόραρε 14 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα.

Στο πρώτο παιχνίδι στο Κύπελλο (κόντρα στη Μυρίκη) αγωνίστηκες ως κεντρικός αμυντικός. Σε ποια θέση αγωνίζεσαι με μεγαλύτερη άνεση και ποια είναι τα στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν;
Να σου πω την αλήθεια δε μου αρέσει να μιλάω για μένα. Προτιμώ να το κρίνουν οι άλλοι.  Με μεγαλύτερη άνεση παίζω ως κεντρικός αμυντικός, παρόλο που τα περισσότερα παιχνίδια τα έχω κάνει ως αριστερός αμυντικός σε αμυντική 4αδα και μερικά ως αμυντικός χαφ.


Πώς έζησες το πρώτο σου παιχνίδι στην Ευρυτανία;
Απήλαυσα τον πρώτο μας αγώνα που συνοδεύτηκε από άνετη νίκη για την ομάδα μου (3-1 τη Μυρίκη στο Κύπελλο), αλλά δεν τον ευχαριστήθηκα όσο ήθελα σε ατομικό επίπεδο, επειδή σε όλη τη διάρκεια είχα ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

soum-2

Ποιο είναι το κλίμα στην ομάδα όπως το έχεις ζήσει στο διάστημα που είσαι εδώ;
Το κλίμα είναι το πιο θετικό σημείο που έχω ζήσει μέχρι στιγμής στην ομάδα. Όλα τα παιδιά με υποδέχθηκαν εξαιρετικά και με καλωσόρισαν με τον καλύτερο τρόπο και αυτός είναι ο λόγος που ενσωματώθηκα σε χρόνο ρεκόρ.


Πως έγινε η κρούση και τελικά η συμφωνία με τον Αίολο;
Η κρούση είχε γίνει πριν από αρκετό καιρό, απλά περίμενα ομάδες από πιο μεγάλες κατηγορίες, οι οποίες δυστυχώς ήταν σκέτη απογοήτευση, καθώς μου ζητούσαν να πάω με εξευτελιστικά ποσά. Εν τέλει, συμφώνησα σε όλα με τη διοίκηση του Αιόλου, η οποία δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί και είναι συνεπής.


soum-3

Ποιες ήταν οι πρώτες οδηγίες που άκουσες από τον προπονητή σου Γιάννη Φλωράκη και ποια η γνώμη σου για αυτόν;
Ο προπονητής όπως είναι λογικό έχει αρκετές απαιτήσεις από μένα και οι οδηγίες του ήταν ξεκάθαρες: “Δεν περνάει κουνούπι”. Από εκεί και πέρα δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για τον κ. Φλωράκη, αλλά απ’ ότι βλέπω και από όσα μου λένε και οι συμπαίκτες ο προπονητής είναι "μανούλα" στο να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία.


Είχες πλησιάσει σε άλλη ομάδα πιο πριν, μεγαλύτερης κατηγορίας, όμως τελικά δεν επήλθε συμφωνία…
Όπως είπα και παραπάνω υπήρχαν ομάδες Γ’ και Β’ Εθνικής που ήμουν κοντά στο να συμφωνήσω, αλλά εγώ προσωπικά δεν θα υποβαθμίσω τον εαυτό μου και δε θα πάω να παίξω τσάμπα και ούτε πρόκειται να πληρώσω για να κάνω συμμετοχές, όπως μου πρότειναν ομάδες Β’ Εθνικης. Δε θέλω να πω ονόματα ομάδων για ευνόητους λόγους, αλλά δυστυχώς πλέον παίζουν αυτοί που έχει ο μπαμπάς λεφτά!!

soum-5

Πως είναι γενικά για ένα παίχτη να αφήνει τις επαγγελματικές και γενικά μεγαλύτερες κατηγορίες και να επιστρέψει στο τοπικό;
Δεν είναι ότι καλύτερο για ένα παίκτη που έχει χρόνια μπροστά του ακόμα να παίξει σε καλό επίπεδο να παίζει για πρώτη φορά στο τοπικό. Αισθάνεται αδικία και λύπη, αλλά αν σκεφτεί ότι αυτή η κίνηση μπορεί να είναι μια επανεκκίνηση στην καριέρα του, όλα θα είναι πιο αισιόδοξα και μπορεί να ανοίξουν και άλλοι δρόμοι.


Ανδρέα, σε ευχαριστώ για το χρόνο που μας διέθεσες και σου ευχόμαστε ότι καλύτερο με την νέα σου ομάδα και φυσικά στο μέλλον.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και τη φιλοξενία στην εφημερίδα. Θα προσπαθήσω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις που έχει η ομάδα από εμένα και είμαι πολύ αισιόδοξος για την άνοδο στην οποία στοχεύουν όλοι στον Αίολο. Τα υπόλοιπα θα τα πω στο γήπεδο...!

soum-4

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑΣ
Ο 23χρονος στόπερ Ανδρέας Σουμέλας έχει αγωνιστεί παρά το νεαρό της ηλικίας του σε πολλές ομάδες, μεταξύ αυτών οι: Αναγέννηση Καρδίτσας, Φωκικός, Τσαριτσάνη, Ορφέας Ελευθερούπολης, ΠΑΕΕΚ Κύπρου (Β΄ κατηγορία - αποχώρησε μετά από ένα μήνα, λόγω οικονομικής ασυνέπειας της Διοίκησης) Πιερικός (δεν απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής) και Καστοριά, με την οποία αγωνίστηκε στη FootballLeague 2 (2ος όμιλος).

soum-6