Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Φιάσκο με τις εκλογές στην νέα Δημοκρατία. Αναβλήθηκαν λόγω βλάβης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές

node-ND-karpenisi

Την απόφαση να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε πολλά εκλογικά σημεία.


Το φιάσκο έχει υπευθύνους, δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης. «Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο το ΣΥΡΙΖΑ πλανώνται πλάνην οικτράν. Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους που πρέπει να παραιτηθούν. Να διαφυλάξουμε την ενότητά μας ως κόρην οφθαλμού και να κάνουμε αδιάβλητες εκλογές που προφανώς δε μπορούν να γίνουν σήμερα».

Ερωτηθείς  για το ποιος φταίει, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε: «Τις εκλογές αυτές είχε αναλάβει η ΚΕΦΕ και το κόμμα. Άρα υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμα. Από χθες είχα εκφράσει την ανησυχία μου. Η ΚΕΦΕ με διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει κανονικά διαδικασία».

Ορισμό μεταβατικού προέδρου με την Μαριέττα Γιαννάκου προτείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ παράλληλα ζητά την παραίτηση του γραμματέα του κόμματος και προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα ΠαπαμιμίκουΠαπαμιμίκου. Επίσης, ζήτησε να ορίσει η κ. Γιαννάκου κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο που δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία και να διασφαλιστεί η διαδικασία για την εκλογή προέδρου της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ ζήτησαν παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Αναβολή της διαδικασίας ζήτησε νωρίτερα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει δεκτή η εισήγησή του δεν θα είναι υποψήφιος. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Αδωνις Γεωργιάδης επέμεναν στη διεξαγωγή των εκλογών σήμερα.

Το φιάσκο έχει υπευθύνους, δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης. Ορισμό μεταβατικού προέδρου με την Μαριέττα Γιαννάκου προτείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ παράλληλα ζητά την παραίτηση του Παπαμιμίκου. Επίσης, ζήτησε να ορίσει η κ. Γιαννάκου κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο που δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία και να διασφαλιστεί η διαδικασία για την εκλογή προέδρου της ΝΔ.

Επί της ουσίας η διαδικασία είναι στον αέρα, αφού η εταιρεία, όπως καταγγέλλεται, δεν κατάφερε να περάσει το λειτουργικό σύστημα στις ταμπλέτες, ενώ απουσιάζουν ακόμα και χειριστές των μηχανημάτων.

 

Σε ορισμένα εκλογικά σημεία έχει ξεκινήσει η διαδικασία χειρόγραφα, αλλά η νομική υπηρεσία του κόμματος τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

Πάντως, μεταξύ των υποψηφίων και της ΚΕΦΕ υπήρχε εδώ και καιρό συμφωνία να διακοπεί η ψηφοφορία και να μη συνεχιστεί χειρόγραφα, όπως το 2009, σε περίπτωση που διακοπεί η λειτουργία του μηχανογραφικού ελέγχου των ψηφοφόρων λόγω φοβιών για νοθεία.

Μόνο που σήμερα δεν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα και άρα μένει να αποφασίσουν οι τέσσερις υποψήφιοι εάν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία χειρόγραφα, σε περίπτωση που η εταιρεία δεν βρει λύση. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε με ανάρτησή του στο twitter ότι δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής και συνέστησε στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 9.00 πμ αναμένοντας ενημέρωση.

Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε στο twitter ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν τόσα προβλήματα στη διαδικασία,να ταλαιπωρούνται κ να αποθαρρύνονται οι νεοδημοκράτες και ζήτησε άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε μέσω twitter να μην ξεκινήσουν να πηγαίνουν να ψηφίσουν ακόμα οι νεοδημοκράτες. «Συγγνώμη στον κόσμο διότι τεχνικό πρόβλημα δεν επιτρέπει ακόμα την διεξαγωγή των εκλογών. Τι να πω;». Πηγη ΤΟ ΒΗΜΑ