Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

«Ο δήμος Λαμιέων απαξίωσε την Εθνική Αντίσταση». Επιστολή διαμαρτυρίας του Καπετάν Ερμή

"Προσβλητική και απαξιωτική στο πρόσωπό μου και στους αγώνες που έχω δώσει σε όλη μου τη ζωή, για τη λευτεριά της πατρίδας μας, τη Δημοκρατία και την Εθνική της Ανεξαρτησία" αναφέρει σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Λαμίας κ. Νικόλαο Σταυρογιάννη, ο Βασίλης Πριόβολος, ο 98 ετών αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, για τον αποκλεισμό του από τους εορτασμούς για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

kapetan ermis_staurogiannis1

Την ομιλία του Καπετάν Ερμή, Βασίλη Πριόβολου, την οποία θα εκφωνούσε αν του δινόταν η ευκαιρία του εορτασμού για την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου, δημοσίευσαν τα «Ευρυτανικά Νέα» την περασμένη Τετάρτη. Ο Καπετάν Ερμής, διαμαρτυρήθηκε έντονα και εξέδωσε την παρακάτω επιστολή προς τον δήμαρχο Λαμιέων κ. Νικόλαο Σταυρογιάννη.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Α.Ε.Α

25-11-2015

Προς: Δήμαρχο Λαμιέων

κ.Νικόλαο Σταυρογιάννη

Κοινοποίηση: Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κύριο Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, Τοπικά και Πανελλήνια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

--------

Ο Βασίλης Πριόβολος, Καπετάν ΕΡΜΗΣ, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Μνήμης ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ, διαμαρτύρομαι εντονότατα για την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά, όχι μόνο απέναντι στο πρόσωπό μου, αλλά και απέναντι στις αντιστασιακές οργανώσεις που εκπροσωπώ, κατά τον εορτασμό της εβδομηκοστής τρίτης επετείου της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Συγκεκριμένα και ενώ στη συνάντηση που προηγήθηκε του εορτασμού πριν δύο εβδομάδες, στο Μουσείο Eθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη Αττικής, μεταξύ δύο κυριών, εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και των αντιστασιακών οργανώσεων, συμφωνήθηκε την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση της 22ας Νοεμβρίου στο Γοργοπόταμο να την κάνει ο Π.Σ.Α.Ε.Α., το ψήφισμα να διαβαστεί από εκπρόσωπο των αντιστασιακών του ΕΔΕΣ, και η Π.Ο.Α.Ε.Α. δι΄ εμού που την εκπροσωπώ να απευθύνει ολιγόλεπτο χαιρετισμό.

Αντ’ αυτού με λύπη μου διαπίστωσα ότι όντως ο Π.Σ.Α.Ε.Α. πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία ο ΕΔΕΣ έκανε και χαιρετισμό και διαμόρφωσε και ανέγνωσε το ψήφισμα, ενώ η Π.Ο.Α.Ε.Α., και εγώ προσωπικά στην ουσία αποκλειστήκαμε εντελώς από τις επίσημες εκδηλώσεις του εορτασμού.

Αναφέρω εδώ ότι η Π.Ο.Α.Ε.Α. είχε και φέτος όπως και κάθε χρόνο την πλέον πολυπληθή συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις με μαζική προσέλευση των μελών της από όλη την Ελλάδα, είτε με πούλμαν είτε με ιδιωτικά μέσα (Δυτική Μακεδονία, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα , Αθήνα κτλ).

Αυτή τη συμπεριφορά την θεωρώ άκρως προσβλητική και απαξιωτική στο πρόσωπό μου και στους αγώνες που έχω δώσει σε όλη μου τη ζωή, για τη λευτεριά της πατρίδας μας , τη Δημοκρατία και την Εθνική της Ανεξαρτησία, όπως είναι προσβλητική και απαξιωτική των οργανώσεων που εκπροσωπώ και που η μαζική παρουσία και συμμετοχή των μελών τους στην εκδήλωση έδωσαν τον τόνο στον εορτασμό, τιμώντας όχι μόνο το ιστορικό γεγονός αυτό καθ’ αυτό αλλά και την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου.

Οφείλω επίσης να αναφέρω ότι ίσως είμαι, δυστυχώς, ο μόνος επιζών σε ηλικία 98 ετών υψηλόβαθμος καπετάνιος του ΕΛΑΣ (Αρχηγός του ΕΛΑΣ Ευρυτανίας, Καπετάνιος της Τρίτης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ Πελοποννήσου) και το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου ουδείς γνωρίζει τι μας επιφυλάσσει στο άμεσο μέλλον και τι μέλει γενέσθαι στον επόμενο εορτασμό.

Δυστυχώς αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά συνεχίζεται και στην επίσημη παρουσίαση της εκδήλωσης στην ιστοσελίδα του δήμου όπου και εκεί αγνοείται η συμμετοχή και η παρουσία της Π.Ο.Α.Ε.Α.

Οφείλουμε να τονίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις και προς κάθε υπεύθυνο ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχόμαστε τέτοιου είδους αντιμετώπιση της οργάνωσής μας, των μελών μας, και των φίλων μας.

Αυτές οι συμπεριφορές απέναντί μας είναι καταδικαστέες και απαιτούμε άμεση επανόρθωση αυτής της στρέβλωσης που δυστυχώς παρατηρήθηκε για δεύτερη στην ουσία συνεχόμενη φορά στην εκδήλωση για την επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.

 

Με τιμή

Βασίλης Πριόβολος

Καπετάν ΕΡΜΗΣ

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (Π.Ο.Α.Ε.Α.) και Πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Μνήμης ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ