Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Υπολειτουργεί η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καρπενησίου. Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Δύο βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η κα. Εύη Χριστοφιλοπούλου - η οποία στο παρελθόν είχε επισκεφθεί την Ευρυτανία ως Υφυπουργός Παιδείας- και ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατέθεσαν από κοινού ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αντρέα Ξανθό, σχετικά με την λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

xristofilop-konstantinopoulos-kolaz

Το πρόβλημα, όπως έχουν καταγράψει και τα “Ευρυτανικά Νέα”, εντοπίζεται στο γεγονός ότι στο Νοσοκομείου Καρπενησίου, αλλά ιδιαίτερα στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, εντοπίζονται σημαντικά κενά σε θέσεις γιατρών.

Ιδιαίτερα μάλιστα τον τελευταίο καιρό το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί, εξαιτίας της μείωσης των παθολόγων ιατρών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλήρη κάλυψη από τους υπάρχοντες γιατρούς στις εφημερίες του νοσοκομείου, προκαλώντας έτσι σοβαρά κενά στην 24ωρη νοσοκομειακή κάλυψη.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Η ερώτησή των δύο βουλευτών έχει ως εξής: "Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό. Θέμα: Προβλήματα λειτουργίας στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καρπενησίου. Οι ερωτώντες βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

"Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας έχουν προκληθεί στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καρπενησίου αφού λόγω έλλειψης γιατρών υπάρχει αδυναμία κάλυψης των εφημεριών."

"Προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής και να διασφαλιστεί η υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων είναι απαραίτητη η κάλυψη των κενών θέσεων των γιατρών."

"Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ: Προτίθεστε να καλύψετε τις κενές θέσεις γιατρών για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καρπενησίου και με τι χρονοδιάγραμμα;"