Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Μαζική συμμετοχή στην Ευρυτανία στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Από το πρωί προσέρχονται, οι ψηφοφόροι και φίλοι της Ν.Δ. στη Ευρυτανία, για να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος για την ανάδειξη νέου προέδρου. Οι κάλπες έκλεισαν και αναμένεται η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των στελεχών της Ν.Δ. στην Ευρυτανία, αναμένεται μέχρι το τέλος της εκλογικής διαδικασίας να προσέλθουν στις κάλπες σε όλο το νομό περίπου 600 φίλοι και ψηφοφόροι του κόμματος. 

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε ομαλά, ωστόσο ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση έτσι ώστε να συγχρονιστούν χωρίς προβλήματα τα τοπικά σύστημα των υπολογιστών, με τους εγκατεστημένους σέρβερ στα κεντρικά της Ν.Δ. στην Αθήνα, ώστε να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα ή online διαδικασία. 

Το πρωί περίπου στις 10, ψήφισε στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. ο βουλευτής Ευρυτανίας της Ν.Δ. κ. Κώστας Κοντογεώργος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Κώστα Λαθύρη τα αποτελέσματα αναμένεται να αρχίσουν να ανακοινώνονται περίπου στις 10 το βράδυ. 


Τα εκλογικά κέντρα στην Ευρυτανία

Συνολικά 8 κάλπες έχουν στηθεί στο νομό Ευρυτανίας για να εξυπηρετήσουν τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. που προσέρχονται για την  ανάδειξη νέου αρχηγού στο κόμμα. 

Συγκεκριμένα, στον δήμο Καρπενησίου έχουν στηθεί 4  κάλπες. Μία κάλπη στο Καρπενήσι στα γραφεία  της ΝΟ.Δ.Ε., στην οδό Ζαχαρία Παπαντωνίου 2 και από μια κάλπη στα χωριά Φουρνά, Προυσός και Αγία Τριάδα όπου έχουν παραχωρηθεί τα ΚΕΠ.

Αντίστοιχα και στον δήμο Αγράφων έχουν στηθεί επίσης τέσσερις (4) κάλπες στα χωριά: Άγραφα στο ΚΕΠ, Κρέντη στο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο όπως επισημαίνεται δεν λειτουργεί και επίσης στο Ραπτόπουλο και στη Γρανίτσα στα αντίστοιχα ΚΕΠ.

Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής εκλογών της ΝΔ, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών και αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, καθώς και τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρούν το καταστατικό, τους κανονισμούς και τις αποφάσεις του, υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία τους.

Στην περίπτωση που χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές αυτές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016.