Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ. Πρώτος με 48% ο Μειμαράκης, 2ος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 28%. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στις εκλογές. Ψήφισαν 809 άτομα

meimarakis12323123

alt

alt

alt

alt

ΩΡΑ: 11:01 

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα στην Ευρυτανία:

Ψήφισαν: 809 άτομα - Βρεθηκε ενα (1) άκυρο Έγκυρα 808 ψηφοδέλτια.

1ος. Βαγγέλης Μειμαράκης, έλαβε 391 ψήφους (48,4%).

2ος. Κυριάκος Μητσοτάκης, έλαβε 224 ψήφους (27,7%).

3ος. Απόστολος Τσιτσικώστας, έλαβε 165 ψήφους (20,4%).

4ος. Άδωνις Γεωργιάδης, έλαβε 28 ψήφους (3,5%). 

ΠΗΓΗ: "Ευρυτανικά Νέα".


Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι διαμορφώνεται κλίμα αναμέτρησης στον δεύτερο γύρο μεταξύ των κκ Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη. 


Προηγούμενο ρεπορτάζ.Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε ομαλά, ωστόσο ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση έτσι ώστε να συγχρονιστούν χωρίς προβλήματα τα τοπικά σύστημα των υπολογιστών, με τους εγκατεστημένους σέρβερ στα κεντρικά της Ν.Δ. στην Αθήνα, ώστε να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα ή online διαδικασία. 

Το πρωί περίπου στις 10, ψήφισε στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. ο βουλευτής Ευρυτανίας της Ν.Δ. κ. Κώστας Κοντογεώργος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Κώστα Λαθύρη τα αποτελέσματα αναμένεται να αρχίσουν να ανακοινώνονται περίπου στις 10 το βράδυ. 

 

Τα εκλογικά κέντρα στην Ευρυτανία

Συνολικά 8 κάλπες έχουν στηθεί στο νομό Ευρυτανίας για να εξυπηρετήσουν τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. που προσέρχονται για την  ανάδειξη νέου αρχηγού στο κόμμα. 

Συγκεκριμένα, στον δήμο Καρπενησίου έχουν στηθεί 4  κάλπες. Μία κάλπη στο Καρπενήσι στα γραφεία  της ΝΟ.Δ.Ε., στην οδό Ζαχαρία Παπαντωνίου 2 και από μια κάλπη στα χωριά Φουρνά, Προυσός και Αγία Τριάδα όπου έχουν παραχωρηθεί τα ΚΕΠ.

Αντίστοιχα και στον δήμο Αγράφων έχουν στηθεί επίσης τέσσερις (4) κάλπες στα χωριά: Άγραφα στο ΚΕΠ, Κρέντη στο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο όπως επισημαίνεται δεν λειτουργεί και επίσης στο Ραπτόπουλο και στη Γρανίτσα στα αντίστοιχα ΚΕΠ.

Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής εκλογών της ΝΔ, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών και αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, καθώς και τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρούν το καταστατικό, τους κανονισμούς και τις αποφάσεις του, υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία τους.

Στην περίπτωση που χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές αυτές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016.