Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Αναφορά Κοντογεώργου για την μη απόδοση του τέλους ΑΠΕ σε δικαιούχους καταναλωτές στο Μοναστηράκι Αγράφων.

Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη με θέμα "Μη απόδοσης ειδικού τέλους και παροχών σε δικαιούχους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με την νομοθεσία", κατέθεσε ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, λαμβάνοντας υπόψιν την αναφορά - διαμαρτυρία του προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος Μοναστηρακίου του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας.

KONTOGEORGOS 494

Η ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Κύριε Υπουργέ

Οι κάτοικοι του Τοπικού Διαμερίσματος Μοναστηρακίου, του Δήμου Αγράφων, μιας ιδιαίτερα άγονης και ορεινής περιοχής, παραχώρησαν εκτάσεις και νερό, προκειμένου να  κατασκευαστεί και να λειτουργήσει σταθμός Ανανεώσιμης Πηγής Ενέργειας (Α.Π.Ε) παραγωγής ρεύματος, προσβλέποντας σε ανταποδοτικά οφέλη, που η Πολιτεία καθορίζει μέσω των αρμόδιων οργάνων και της κείμενης νομοθεσίας.

Ενώ ο σταθμός Ανανεώσιμης Πηγής Ενέργειας (Α.Π.Ε) παραγωγής ρεύματος κατασκευάσθηκε και τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές του 2002 και ενώ έχουν θεσπιστεί ανάλογα νομοθετήματα που δίνουν κίνητρα για την κατασκευή τέτοιων μονάδων, όπως ο πλέον πρόσφατος νόμος 3468/2010 άρθρο 7, οι κάτοικοι του Μοναστηρακίου Αγράφων, δεν έχουν εισπράξει μέχρι σήμερα κανένα από τα ωφελήματα και τις παροχές που προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι.

Επειδή όπως προκύπτει από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και των Θεσμικών Εκπροσώπων τους, οι διατάξεις των νόμων "δεν μπορούν να φτάσουν και να βρουν εφαρμογή" στη δυσπρόσιτη, φτωχή και άγονη περιοχή του Μοναστηρακίου Αγράφων, κρίνετε απαραίτητη η άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να αρθεί αυτή η αδικία και να αντιμετωπισθούν οι κάτοικοι αυτού του ταλαιπωρημένου τόπου  ως ίσοι με τους υπόλοιπους πολίτες της Χώρας.

Κύριε Υπουργέ

Πρέπει να μεριμνήσετε μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών που προΐσταστε, προκειμένου να εφαρμοσθεί άμεσα ο σχετικός νόμος και να αποδοθεί το τέλος στους δικαιούχους καταναλωτές του Δημοτικού Διαμερίσματος Μοναστηρακίου Αγράφων από τη ΔΕΔΔΗΕ και να αποδοθούν τα οφειλόμενα μέσω συμψηφισμού των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

 

18 Δεκεμβρίου 2015

Κώστας Κοντογεώργος

Βουλευτής Ευρυτανίας