Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ηλίας Μπακόλας: «Η ομάδα της Α.Ε.Κ. βιώνει την εγκατάλειψη από όλους»

Συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα” παραχώρησε ο Ηλίας Μπακόλας. Ο γενικός γραμματέας της ΑΕΚ, που εκτελεί (και) χρέη προπονητή στον “δικέφαλο”, μιλάει για την ομάδα, τις αρνητικές εμφανίσεις που έχει ως τώρα, αλλά και την προσπάθεια ενίσχυσής του τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ώστε να κατακτήσει η ΑΕΚ τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα Ευρυτανίας.

BAKOLAS-2

Η ομάδα της Α.Ε.Κ. κατέκτησε το πρωτάθλημα στην β’ τοπική κατηγορία Ευρυτανίας (3 - 1 τον Απεραντιακό στον τελικό) και ύστερα από αρκετά χρόνια επέστρεψε -με την προτροπή και της Ένωσης- στην Α’ ΕΠΣ. Παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς, ο Ηλίας Μπακόλας έκανε πράξη την επιθυμία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ να αγωνιστούν στο πρώτο “ποδοσφαιρικό σκαλοπάτι” του Νομού. Η χρονιά, όμως εξελίσσεται αρνητικά, καθώς μετά το πέρας των εννιά πρώτων (9) αγωνιστικών η ομάδα των Αγίων Ευρυτάνων δεν έχει κατακτήσει κανένα βαθμό, γεγονός που έχει προσγειώσει ανώμαλα παράγοντες και ποδοσφαιριστές. Ο Ηλίας Μπακόλας στη συνέντευξή του στα “Ευρυτανικά Νέα” δείχνει πως έχει επίγνωση της κατάστασης, τονίζει πως η ομάδα δεν έχει βοήθεια από πουθενά και διευκρινίζει παράλληλα πως θα επιχειρήσει την ενίσχυση της ομάδα την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΛΑ
Κ. Μπακόλα, σας καλωσορίζω στα “Ευρυτανικά Νέα”. Κάνοντας τον απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της ΑΕΚ, ποια είναι τα σημεία που θέλετε να υπογραμμίσετε;
Καταρχήν, σάς ευχαριστώ για την πρόσκληση στην εφημερίδα, που οφείλω να πω πως κάνει πολύ καλή δουλειά στον τομέα της ενημέρωσης. Κατεβήκαμε στο φετινό πρωτάθλημα μετά από παρότρυνση της ΕΠΣ Ευρυτανίας, ώστε να συμπληρώσουμε το “παζλ” των λιγοστών ομάδων. Πήραμε μια δύσκολη απόφαση, καθώς τα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά. 
Βιώνουμε την εγκατάλειψη από όλους, χωρίς καμία βοήθεια από κανένα, όμως κατεβήκαμε με σκοπό να προσπαθήσουμε να περάσουμε καλά και να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Παρόλο που είμαστε μια από τις ελάχιστες ομάδες με 25- 26 παίχτες στο ρόστερ, δεν το καταφέραμε. Κύρια αιτία είναι η απειρία πολλών παιδιών που δεν έχουν παραστάσεις από την Α’ τοπική κατηγορία, όπως επίσης η έλλειψη προπονητή και η μη προετοιμασία της ομάδας μας το Καλοκαίρι. 
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την απουσία προπονήσεων στη διάρκεια της εβδομάδας έχουν ως αποτέλεσμα να γίνουμε εύκολη λεία για όλες τις ομάδες. Προσπαθούμε και καταβάλουμε την προσπάθειά μας, ώστε να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε και να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα, παρόλο που είναι ένα εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο.

Η ψυχολογία των παιχτών δεν είναι η καλύτερη μετά τις συνεχόμενες “βαριές” ήττες. Ποιο είναι το κίνητρο, ώστε να συνεχίζουν να παλεύουν στο γήπεδο; 
Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, επειδή κατεβήκαμε την τελευταία στιγμή στο πρωτάθλημα. Με όλα αυτά που προανέφερα δεν υπάρχει θεωρώ κανένα κίνητρο. Νομίζω το κίνητρο το βάζουν οι στόχοι, ο προπονητής και η διοίκηση, όμως δυστυχώς εμείς δεν έχουμε τίποτα από αυτά! Ίσως το μοναδικό κίνητρο είναι ο εαυτός μας και η εμπιστοσύνη σ’ αυτόν.

BAKOLAS-1

Άρα και το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας δεν είναι και το καλύτερο, σωστά;
Όσο και αν βλέπουμε την όλη προσπάθειά μας σαν μία παρέα, σίγουρα δεν αρέσει σε κανένα να χάνει τόσο άνετα και με τόσο βαρύ σκορ κάθε εβδομάδα. Σαφώς και δεν είναι ότι καλύτερο, όμως είμαστε εδώ, ενωμένοι και συνεχίζουμε την πορεία μας.

Είναι στόχος ο βαθμός ή θεωρείται αδύνατο;
Σαφώς και στόχος μας στο αγωνιστικό κομμάτι είναι οι βαθμοί, ανεξάρτητα τι πιστεύουν οι άλλοι και ανεξάρτητα σε τι κατάσταση βρισκόμαστε αγωνιστικά μέχρι το τέλος της 9ης αγωνιστικής. Ναι, θεωρώ ότι είναι εφικτό! (Η συνέντευξη δόθηκε πριν τον αγώνα με την Κρέντη, όπου η ΑΕΚ πήρε τη νίκη και μαζί τους πρώτους της βαθμούς. Δικαιώθηκε ο κ. Μπακόλας για τα λεγόμενά του).

Υπάρχει πρόθεση ενίσχυσης τον Ιανουάριο, ώστε να παρουσιάσει η ΑΕΚ πιο δυνατή ομάδα στο υπόλοιπο της σεζόν;
Φυσικά και υπάρχει πρόθεση ενίσχυσης, καθώς κρίνεται ως απαραίτητη και επιτακτική. Όμως γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να προσεγγίσεις καλούς ποδοσφαιριστές από την στιγμή που στην ομάδα της ΑΕΚ δεν έχουμε βλέψεις, στόχους και φιλοδοξίες, τουλάχιστον για φέτος.

BAKOLAS-4

Το μεγάλο ρόστερ δημιουργεί γκρίνια όσον αφορά τους παίχτες και το χρόνο συμμετοχής;
Μια ομάδα πρέπει να αποτελείται από ένα βασικό κορμό και να κάνει 2-3 αλλαγές σε κάθε παιχνίδι. Εμείς από την στιγμή που δεν το κάναμε και πάμε με το σκεπτικό να παίζουν όλοι, αναπόφευκτα θα εμφανιζόταν αυτό το πρόβλημα. Είναι αναμενόμενο και φυσικό πως κάποιος θα παίξει λιγότερο και κάποιος άλλος θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής... κάποιος θα αδικηθεί περισσότερο και άλλος λιγότερο.
Νομίζω όμως πως είναι αποδεκτό από τους περισσότερους. 
Όμως θα πρέπει να πω στο σημείο αυτό πως όταν έχεις 25 -26 ποδοσφαιριστές, ακόμα και αν επιλέξουν να φύγουν 6-7 εξ’ αυτών εμείς θα πορευτούμε με τους υπόλοιπους. Το πρόβλημα θα υπήρχε αν στην αφετηρία της σεζόν είχαμε 18 ποδοσφαιριστές και στην πορεία αποφάσιζαν να αποχωρήσαν 5-6… τότε θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα να συνεχίσουμε!

Φέτος δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα, όποτε θα είστε και τη νέα σεζόν στην Α΄ ΕΠΣ. Θα δηλώσετε συμμετοχή;
Νομίζω είναι πολύ νωρίς, ώστε να πούμε κάτι για το θέμα αυτό. Το θέλουμε πολύ, αλλά αν δεν λύσουμε τα προβλήματα μας, ο στόχος μια δεύτερης συνεχομένης συμμετοχής μάλλον είναι απόμακρος!

Κ. Μπακόλα, σας ευχαριστώ για τον χρόνο που μας διαθέσατε και σου ευχόμαστε ότι καλύτερο το 2016.
Σας ευχαριστώ και εγώ για τον χώρο που διαθέσατε στην εφημερίδα για εμένα και την ομάδα της ΑΕΚ και εύχομαι το 2016 να φέρει υγεία και χαρά σε όλους. 

BAKOLAS-3