Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Ψαρόσουπα με ρύζι και λαχανικά

687

ΥΛΙΚΑ

-4 μεγάλα ψάρια (πεσκανδρίτσα ή κοκκινόψαρο)

-4 κρεμμύδια

-3 πατάτες

-4 κλωναράκια σέλινο

-4 καρότα

-1 φλ. του τσαγιού ρύζι σουπέ

-1/3 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο

-3 λίτρα νερό

-2 αυγά

-χυμό από 2 λεμόνια

-αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου 3 λίτρα νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ολόκληρα τα λαχανικά. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 με 20 λεπτά. Έπειτα καθαρίζουμε τα ψάρια και αφού πρώτα τα βάλουμε μέσα σε ένα τούλι, τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 10 με 15 λεπτά περίπου. (Μπορούμε επίσης να βράσουμε όλα τα υλικά στο σουρωτήρι της κατσαρόλας- εφόσον υπάρχει)

Σε μια μεγάλη πιατέλα, βγάζουμε τα λαχανικά και τα ψάρια και τους ρίχνουμε  πιπέρι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 6 φλιτζάνια του τσαγιού από το ζωμό που έχουμε. Αφού το σουρώσουμε, ρίχνουμε και το ρύζι και βράζουμε.

Όταν βράσει το ρύζι, μετά από 10 περίπου λεπτά, αυγοκόβουμε τη σούπα ως εξής: χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους και λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά - σιγά το ζωμό από τη σούπα, ώσπου το μίγμα να πάρει τη σωστή θερμοκρασία. Όταν έχει γίνει αρκετά ζεστό, το προσθέτουμε στη σούπα μας ανακατεύοντας συνεχώς.Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

Με πληροφορίες από www.minervahorio.gr