Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Επαναλειτουργεί σύντομα ο μαστογράφος. Ευχαριστήρια επιστολή Ταΐσίρ στον Κώστα Μπακογιάννη

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, κοινοποιεί στα «Ευρυτανικά Νέα», ο διευθυντής του ακτινολογικού Εργαστηρίου και Διευθυντής του Εργαστηριακού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Ταϊσίρ Ραουάσντε, για την καίρια παρέμβασή του στο να δοθούν άμεσες λύσεις σε μια σειρά ζητημάτων που καταγράφει.

mastografos-karpenisi1

Ξεχωρίζουμε δύο σημαντικά γεγονότα. Καταρχάς η επαναλειτουργία του μαστογράφου, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ανενεργός λόγω έλλειψης ειδικού εκπαιδευμένου προσωπικού και η παρέμβαση για δωρεάν παραχώρηση ενός καινούργιου φορητού μηχανήματος έγχρωμου Doppler από το Νοσοκομείο "Υγεία" στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Ταϊσίρ έχει ως εξής:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε Διευθυντά,

Στέλνω αυτή την επιστολή γιατί αισθάνομαι ότι έχω το ηθικό χρέος να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος αντιλήφθηκε τα σοβαρότατα προβλήματα στελέχωσης και εξοπλισμού που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου και συνέβαλε με τον δικό του τρόπο στην επίλυση ορισμένων από αυτά.

Στη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, το μοναδικό νοσοκομείο της ορεινής περιοχής μας αποτελεί μέχρι σήμερα τη μόνη σχεδόν δημόσια δομή που έμεινε αυτόνομη στον τόπο μας. Τα τελευταία όμως χρόνια ακόμη και αυτό βρίσκεται σε δυσχερή θέση καθώς δεν γίνονται προσλήψεις και δεν υπάρχει ανανέωση και συμπλήρωση του ανθρώπινου δυναμικού που μειώνεται χρόνο με το χρόνο.

Παράλληλα, η «σφιχτή» οικονομική πολιτική με την συνεχόμενη μείωση των κονδυλίων έχει οδηγήσει σε προβλήματα λειτουργίας, περιορισμό των υπερωριών και προμηθειών υλικών, μόνιμου και αναλώσιμου εξοπλισμού. Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει μεταξύ των άλλων και το Ακτινολογικό Εργαστήριο και γενικώς ο Εργαστηριακός Τομέας του οποίου προΐσταμαι.

Ο κ. Μπακογιάννης ενδιαφέρθηκε προσωπικά για τα προβλήματα αυτά και μεσολάβησε για τη μετάταξη Τεχνολόγου στο Ακτινολογικό Εργαστήριο, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους ο Μαστογράφος, του οποίου η λειτουργία είχε διακοπεί από διετίας.

Η κατάσταση αυτή είχε οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία των γυναικών της Ευρυτανίας, που έπρεπε να διανύουν σημαντικές αποστάσεις και να κλείνουν ραντεβού με μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις για την τόσο σημαντική αυτή εξέταση.

Επίσης συνέβαλε στην προκήρυξη μιας ακόμα θέσης Τεχνολόγου για το Ακτινολογικό Εργαστήριο και δυο Νοσηλευτών ΤΕ. Επιπλέον διαμεσολάβησε ώστε να παραχωρηθεί από το ΔΘΚ «Υγεία» των Αθηνών, ένα φορητό μηχάνημα έγχρωμου Doppler, απαραίτητου στις υπερηχογραφικές εξετάσεις που εκτελούμε στο Ακτινολογικό Εργαστήριο.

Μεγάλες προσπάθειες κατέβαλε επίσης ο κ. Μπακογιάννης για το αυτοδιοίκητο του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας στο Καρπενήσι, το οποίο μέχρι πρόσφατα εξαρτάτο από την κεντρικότερη διοίκηση στην Φθιώτιδα, ακόμα και για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και άλλων αναγκαίων υλικών.

Ανάλογες προσπάθειες είχε καταβάλει και παλαιότερα για το αυτοδιοίκητο του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, το οποίο σήμερα είναι ανεξάρτητο από τις επιρροές όμορων μεγαλύτερων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Όλα αυτά χωρίς καμιά πολιτική εκμετάλλευση με ανακοινώσεις κλπ., από γνήσιο ενδιαφέρον για τον τόπο.

Πιστεύω ακράδαντα ότι θα συνεχίζει να το στηρίζει και στο μέλλον, ώστε να μη συρρικνωθεί και να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε κατοίκους και επισκέπτες της Ευρυτανίας. Η επιστολή αυτή δεν έχει κανέναν πολιτικό χαρακτήρα και σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμώ να χρησιμοποιηθεί για μικροπολιτικά συμφέροντα.

Ως πολίτης της Ευρυτανίας και Διευθυντής του Ακτινολογικού Εργαστηρίου και του Εργαστηριακού Τομέα οφείλω να τον ευχαριστήσω για την πρόθυμη συμβολή του και την πλήρη στήριξή του στο Νοσοκομείο μας, το οποίο είναι ένα από ελάχιστα ενεργά ιδρύματα που απέμειναν στην ορεινή και όμορφη περιοχή μας.

 

Ταϊσίρ Ραουάσντε

Ακτινοδιαγνωστής - Συντονιστής Διευθυντής Ακτινολογικού Εργαστηρίου Διευθυντής Εργαστηριακού Τομέα Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου