Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Λαζάνια με κοτόπουλο

688

ΥΛΙΚΑ

-1 κουτί λαζάνια

-400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

-250 γρ. φρέσκα μανιτάρια (ή και κονσέρβα) καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

-1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

-½ κ. γ. κάρυ

-½ κ. γ. πάπρικα

-250 ml κρέμα γάλακτος

-2 κρεμμύδια

-3 καρότα

-2 πράσινες πιπεριές

-2 μεγάλες και ώριμες ντομάτες

-½ φλΙτζ. καφέ σάλτσα σόγιας

-αλάτι, πιπέρι

-ελαιόλαδο

-Περίπου 500 γρ. τριμμένο τυρί (γκούντα, ένταμ, μίγμα κίτρινων τυριών, ανάλογα τις προτιμήσεις)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε κρεμμύδια, πιπεριές και καρότα. Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, αφαιρούμε τα σπόρια και τα υγρά της, την κόβουμε σε κύβους και την κρατάμε ξεχωριστά. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα πλατύ σκεύος και σοτάρουμε τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να «πιούν» όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε τη σόγια και πέντε λεπτά πριν αποσύρουμε, προσθέτουμε και την ντομάτα.

Σε άλλο σκεύος σοτάρουμε τα μανιτάρια (κομμένα σε φέτες) μαζί με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το κάρυ και την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (κρατάμε περίπου 50 - 70 ml) και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ετοιμάζουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ και το καλύπτουμε μία στρώση λαζάνια. Απλώνουμε μέρος από το μίγμα των λαχανικών και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά, κατά βούληση. 

Ακολούθως βάζουμε νέα στρώση λαζάνια, το μίγμα κοτόπουλο - μανιτάρια και τυριά. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι εξαντλήσεως των υλικών μας. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε κρατήσει. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντίσταση, για 20 λεπτά.

Με πληροφορίες από sintagespareas.gr