Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Muffins με μήλα & κανέλα

689

Υλικά

-2 μήλα (μεσαίου μεγέθους)

-250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-2 κ.γ. τριμμένη κανέλλα

-125 γρ. καφέ ζάχαρη (συν 4 κ.γ. για το πασπάλισμα)

-125 ml μέλι

-60 ml υδαρές γιαούρτι ή 30 γρ. γιαούρτι ανακατεμένο με 30 ml γάλα

-125 ml καλαμποκέλαιο

-2 αυγά

-75 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ένα από τα δύο κουταλάκια της τριμμένης κανέλλας. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγογδάρτη την καφέ ζάχαρη, το μέλι, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο και τα αυγά.

Έπειτα, ψιλοκόβουμε τα μήλα σε κυβάκια. Παίρνουμε τη μισή ποσότητα από τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ και τα ανακατεύουμε με το 2ο κουταλάκι της κανέλλας και προσθέτουμε και τα 4 κ.γ. της καφέ ζάχαρης. Αυτό το μείγμα θα μας χρειαστεί για το πασπάλισμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στο ειδικό ταψάκι για μάφινς. Παίρνουμε το μπολ με τα υγρά υλικά και το ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά. Προσθέτουμε και τα μήλα και ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη (όχι για πολλή ώρα).

Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τις θήκες και μετά πασπαλίζουμε με το μείγμα που έχουμε φτιάξει. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινήσουν.  Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να σταθούν στο ταψάκι τους για 5 λεπτά!

Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr