Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Δρομολόγιο του ΚΤΕΛ από Δυτική Ευρυτανία προς Αγρίνιο ζητά η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών – Η επιστολή

Ο πρόεδρος και η γραμματέας της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών απέστειλαν ακόμη μια επιστολή (ύστερα από την επιστολή για τη Λίμνη Κρεμαστών), τούτη τη φορά στη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ευρυτανίας, με την οποία ζητούν την ένταξη νέου δρομολογίου κάθε Σάββατο από τη Δυτική Ευρυτανία προς το Αγρίνιο.

ktel-leoforeio1

Ειδικότερα, η επιστολή έχει ως εξής:

«Οι κάτοικοι της Δυτικής Ευρυτανίας είναι γνωστό ότι στηρίζουν το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας εδώ και χρόνια με κάθε τρόπο. Είναι γνωστό επίσης, ότι το κύρος, η ασφάλεια, ο υπερσύχρονος στόλος των αυτοκινήτων και η εμπειρία των οδηγών έχουν αποτελέσει το εχέγγυο για ασφαλείς διαδρομές και έχουν κατατάξει το ΚΤΕΛ στις καλύτερα οργανωμένες επιχειρήσεις.

Όμως δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι με το πέρασμα των χρόνων οι δρόμοι βελτιώθηκαν, οι συνθήκες άλλαξαν και οι εμπορικές συναλλαγές της περιοχής μας γίνονται σχεδόν αποκλειστικά με τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα με το Αγρίνιο που απέχει την ίδια ώρα από το Καρπενήσι και συνδυάζει περισσότερα δρομολόγια για την Αθήνα ή την Πάτρα. Το δρομολόγιο αυτό, εκτός των άλλων, είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού στη Δυτική Ευρυτανία. Το λεωφορείο που μεταφέρει μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Γρανίτσας, θα μπορούσε το Σάββατο να κάνει αυτό το δρομολόγιο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, θεωρούμε ότι η επιχείρησή σας θα πρέπει να εξετάσει την ένταξη πιλοτικού δρομολογίου κάθε Σάββατο από τη Δυτική Ευρυτανία προς το Αγρίνιο. Σε συνεννόηση με το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας θα μπορούσε με το νέο δρομολόγιο να εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών της Αιτωλοακαρνανίας που είναι στην διαδρομή. Δηλαδή, κάτι αντίστοιχο που γίνεται με τους κατοίκους του Τυμφρηστού και του Αγίου Γεωργίου Φθιώτιδος στο δρομολόγιο Καρπενήσι - Αθήνα.

Για την ένταξη του νέου δρομολογίου συνηγορούν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Γρανίτσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων κ.ο.κ.

Το δρομολόγιο που προτείνουμε είναι: αναχώρηση στις 6.00 π.μ. από Δυτική Ευρυτανία μέσω γέφυρας Τατάρνας προς Αγρίνιο και επιστροφή από Αγρίνιο την ίδια ημέρα με αναχώρηση στις 3.00 μ.μ.».