Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Κάλπες την Κυριακή στη ΝΟΔΕ ΝΔ Ευρυτανίας. Δείτε ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους - Στις επάλξεις τα τοπικά στελέχη

node-ND-karpenisi

Στην ανανέωση του κομματικού μηχανισμού προχωρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει του συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου. Με εγκύκλιο, η οποία εστάλη σε όλες τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος και ήδη εφαρμόζεται, γίνονται γνωστές όλες οι λεπτομέρειες και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη των νέων αιρετών διοικήσεων.

Είναι φανερό ότι στη Νέα Δημοκρατία, συγκρούονται δύο κόσμοι και τα πολιτικά "τείχη" που αναδύθηκαν στις πρόσφατες εκλογές για την προεδρία, φαίνεται να έχουν πολιτικό λόγο στο συνέδριο του κόμματος.

Οι "Μεϊμαρακικοί" και "Μητσοτακικοί" φυσικά είναι οι δύο αντιμαχόμενες πολιτικές ομάδες, αλλά υπάρχουν και οι "Καραμανλικοί", οι "Σαμαρικοί" κλπ. που θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο κόμμα.

Από απόσταση ο Μπακογιάννης

"Εσωτερική υπόθεση", χαρακτηρίζουν κάποια κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τις εσωκομματικές εκλογές στην Ευρυτανία και μάλιστα, όπως τονίζεται, έχουν ιδιαίτερο τοπικό χαρακτήρα και έτσι, δεν θέλουν να εμπλακούν. Όμως, σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές, πολλά στελέχη έχουν εκφράσει την άποψή τους και άλλοι, είτε λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος, είτε λόγω πολιτικών εσωτερικών "ομάδων", επιχειρούν παρεμβάσεις.

Κάποιοι άλλοι ωστόσο, όπως ο Κώστας Μπακογιάννης, δεν αναμειγνύονται καν στις εσωκομματικές διαδικασίες. Για "θεσμικούς λογούς" ως περιφερειάρχης εκλεγμένος με συνδυασμό όλων των κομμάτων, δεν εμπλέκεται.

Αλλά ειδικά στην Ευρυτανία, είναι σαφές -δεν υπάρχει καμία δήλωσή του περί του αντιθέτου- ότι διατηρεί αποστάσεις, αφήνοντας να εξελιχθεί η εσωκομματική διαδικασία στην Ευρυτανία, χωρίς πολιτική "γραμμή". 

Στην Ευρυτανία

Από τις εσωκομματικές εκλογές θα προκύψουν: Τα μέλη και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, Μέλη Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών, Αντιπρόσωποι Συνέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων για το Εθνικό Συνέδριο, Υπεύθυνοι των θεματικών τομέων δράσης Νομαρχιακών οργανώσεων και Πρόεδροι Νομαρχιακών Οργανώσεων.

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι η Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας του νομού, για τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες στην Ευρυτανία.

Την Κυριακή 3 Απριλίου θα στηθεί σε Καρπενήσι και Άγραφα η πρώτη κάλπη, στην οποία ωστόσο εκλέγονται πολλές τοπικές επιτροπές, πρόεδροι και μέλη διαφορετικών οργάνων του κόμματος. Ακολουθούν κάλπες, την Τετάρτη 6 Απριλίου, για τους θεματικούς τομείς και κάλπες -για την εκλογή νέων μελών και νέου προέδρου της ΝΟΔΕ ν. Ευρυτανίας- την Κυριακή 17 Απριλίου.

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η Νομαρχιακή Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας νομού Ευρυτανίας αναφέρει σχετικά: "Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 και ώρα 10:00 με 19:00, θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της ΔΗΜ.Τ.Ο Καρπενησίου -Αγράφων και Συνέδρων.

Στις εκλογές μπορούν να πάρουν μέρος τα εγγεγραμμένα μέλη που έλαβαν μέρος στις εκλογές του Δεκεμβρίου (εκλογή Προέδρου της Ν.Δ) καθώς και όσοι έκαναν ηλεκτρονική εγγραφή μέχρι 11 Μαρτίου."

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Πάνω από 50 μέλη της Νέας Δημοκρατίας είναι όσοι θα εκλεγούν στα νέα όργανα του κόμματος ως μέλη επιτροπής και πρόεδροι, ενώ οι υποψήφιοι ξεπερνούν τους 65. Μεγάλο ενδιαφέρον για την τοπική δημοτική οργάνωση στο Καρπενήσι, ενώ οριακά είναι οι συμμετοχές για την τοπική οργάνωση στα Άγραφα.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ

Για την ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγράφων υποψήφια μέλη είναι οι: Παναγιώτης Γαζέτας, Θωμάς Κακός, Αθανάσιος Νιαβής, Παναγιώτης Νταβαρίνος, Γεώργιος Πέτσας, Δημήτριος Σβερώνης, Δημήτριος Τσέτσος, Κωνσταντίνος Φούκας, Νικόλαος Φούκας, Παναγιώτης Φούκας.

Στην τοπική οργάνωση Αγράφων, εκλέγονται έντεκα (11) μέλη, αλλά έχουν καταθέσει υποψηφιότητα δέκα (10) μέλη. Φυσικά και εκλέγονται όλοι, αλλά ωστόσο αν και τα μέλη είναι λιγότερα, σύμφωνα με το καταστατικό, η δημοτική οργάνωση μπορεί να λειτουργήσει κανονικά αν υπάρχουν εννέα (9) τουλάχιστον μέλη.

Για την ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγράφων υποψήφιοι πρόεδροι είναι οι: Γεώργιος Παπαδήμος, και Γεώργιος Ρήγας. Εκλέγεται ένας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Για την ΔΗΜ.Τ.Ο. Καρπενησίου υποψήφια μέλη είναι οι: Μαντζιούτας Κων/νοςΣωτήριος Ακρίβος, Παναγιώτης Αναστασόπουλος, Θεόδωρος Βαξεβάνος, Ανθούλα Βλάχου, Νικόλαος Γκορόγιας, Βασίλειος Θεοδωρόπουλος, Ιωάννης Διαμαντής, Χρυσούλα Κόρδα, Κατερίνα Καλαντζή-Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Κατσίφας, Νίκη Κοτρώτσιου, Ταξιάρχης Κουτρομάνος, Νικόλαος Κουτρούμπας, Γεωργία Παλαιού, Ηλίας Παπασπύρου, Κωνσταντίνος Σαμαράς, Χρήστος Τριανταφύλλου, Πολυξένη Φούντα. Αναμένεται να δοθεί μάχη. Οι υποψήφιοι είναι 18 ενώ η τοπική οργάνωση αποτελείται από 13 μέλη.

Για την ΔΗΜ.Τ.Ο. Καρπενησίου, υποψήφιοι πρόεδροι είναι οι: Νικόλαος Καμαρέτσος, Μιλτιάδης Μπομποτσιάρης & Ελπιδοφόρος Φλωράκης. Και εδώ αναμένεται σκληρή μάχη δεδομένου ότι πρόεδρος θα εκλεγεί μόνο ο ένας εκ των τριών υποψηφίων. 

ΣΥΝΕΔΡΟΙ

Την Κυριακή επίσης θα εκλεγούν τα έντεκα (11) μέλη, πέντε (5) άντρες και έξι (6) γυναίκες (λόγω ποσόστωσης), για αντιπρόσωποι Συνέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων για το Εθνικό Συνέδριο.

Υποψήφιοι άντρες είναι οι: Χρήστος Δημητρόπουλος, Βασίλειος Θεοδωρόπουλος, Ανδρέας Καραγκούνης, Δημήτριος Καρατσίκης, Κλεομένης Λάππας, Γρηγόριος Παπαθανάσης, Αλκιβιάδης Παπασπύρου, Στέφανος Ράντζος, Βασίλειος Φακίτσας. Εκλέγονται οι πέντε.

Υποψήφιες γυναίκες είναι οι: Δήμητρα Ατέσση, Κατερίνα Καλαντζή - Κωνσταντοπούλου, Ευαγγελία Λάππα - Ζαροβασίλη, Μαρία Παναγιωτοπούλου, Βασιλική Φεγγούλη, Γιαννούλα Χορμόβα. Εκλέγονται όλες.

ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ

Την Τετάρτη τώρα, 6 Απριλίου 2016, θα εκλεγούν οι υπεύθυνοι των δώδεκα (12) θεματικών τομέων δράσης νομαρχιακών οργανώσεων. Από κάθε τομέα εκλέγεται ένας υποψήφιος. Στους περισσότερους τομείς υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος που εκλέγεται αλλά σε κάποιους υπάρχουν περισσότεροι.

Οι υποψήφιοι ανά τομέα είναι: Υγείας: Δημήτριος Καρατσίκης, Υποδομών & δικτύων: Βασίλειος Θεοδωρόπουλος & Βασίλειος Φακίτσας, Μισθωτών: Ανδρέας Καραγκούνης, Οικονομικού: Χρήστος Δημητρόπουλος, Παιδείας: Ιωάννης Οικονομίδης, Πολιτισμού: Μαρία Φουρλιά & Γιαννούλα Χορμόβα, Τουρισμού: Θεόδωρος Χονδρός, Αγροτικού: Βασίλειος Κολοκώτσιος, Δικαιοσύνης: Βασίλειος Γκαρίλας, Κοινωνικής Πολιτικής: Νίκη Κοτρώτσιου & Κλεομένης Λάππας και Εμπόρων & Επαγγελματιών: Χρήστος Τσάπρας.

ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Όσον αφορά την εκλογή νέας ΝΟΔΕ και του προέδρου της, θα γίνει στις 17 Απριλίου με έμμεσο τρόπο -δηλαδή όχι από την κομματική βάση αλλά από τους εκλέκτορες, τα μέλη και τα στελέχη που θα εκλεγούν στις τοπικές επιτροπές και τις Θεματικές Ενότητες.

Όσον αφορά την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τη ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας νομού Ευρυτανίας, η προθεσμία είναι μέχρι τις 12-14 Απριλίου. Ο υποψήφιος πρόεδρος θα πρέπει να συλλέξει 20 υπογραφές (εάν είναι μέλος της Νομαρχικής Συνέλευσης της Ν.Δ.) ενώ αν όχι θα πρέπει να συλλέξει 30 υπογραφές.

Μέχρι στιγμής υποψήφιοι για πρόεδροι στη ΝΟΔΕ είναι τουλάχιστον δύο άτομα. Ήδη επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της εφημερίδας σχετικά με τον έναν υποψήφιο, τον νυν πρόεδρο κ. Κώστα Λαθύρη ενώ υποψηφιότητα θα καταθέσει και ο κ. Χρήστος Αρμάγος, πρώην αντιδήμαρχος ενώ ήταν και υποψήφιος βουλευτής Ευρυτανίας.