Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Θρήνος στην Άμφισσα για τον χαμό του 16χρονου ποδηλάτη Σπύρου Ντόκου. Σκοτώθηκε από πρόσκρουση σε σταθμευμένο φορτηγό

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ελληνικής ποδηλασίας, ο 16χρονος Σπύρος Ντόκος, αθλητής του Παναθηναϊκού, έφυγε χθες (13/4) από τη ζωή απροσδόκητα σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ προπονούνταν στην πόλη της Άμφισσας, πέφτοντας πάνω σε σταθμευμένο φορτηγό.

ntokos-sp-podilatis-pao1

Ο νεαρός πρωταθλητής πραγματοποιούσε την καθημερινή του προπόνηση, όταν σε μία στιγμή απροσεξίας, δεν διέκρινε το σταθμευμένο φορτηγό. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και, όπως αποδείχθηκε, μοιραία για τον έφηβο ποδηλάτη. Το ατύχημα έγινε στο δυτικό κόμβο εισόδου στην πόλη, στο ρεύμα που οδηγεί προς Ιτέα, περίπου στις 18:00 μ.μ. Το φορτηγό μεταλλείου ήταν ακινητοποιημένο, εξωτερικά από ένα βενζινάδικο.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Άμφισσας, αλλά ήταν πλέον αργά. Οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του, καθώς είχε υποκύψει, κατά τη μεταφορά, στα τραύματά του.

Ο Σπύρος Ντόκος αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στην κατηγορία του για το 2015. Έλαβε μέρος σε 31 αγώνες, κερδίζοντας τους 28, ενώ σε έναν ακόμη αναδείχθηκε στη 2η θέση. Ο τελευταίος αγώνας που συμμετείχε ήταν την περασμένη Κυριακή, στο Salcano Cup, στο Γαλάτσι, όπου ήταν τρίτος.

ntokos-sp3

Ο αδερφός του 16χρονου, Ευθύμης Ντόκος, επίσης αθλητής του Παναθηναϊκού, είχε αγωνιστεί πριν λίγα χρόνια στα πανελλήνια πρωταθλήματα Ορεινής Ποδηλασίας στο Κεφαλόβρυσο του Καρπενησίου.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Πέμπτη (14/04), στις 5 το απόγευμα στην Άμφισσα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Χθες (13-04-2016) περίπου στις 17:45΄, στην 64,350η χ/θ της Εθνικής Οδού Λιβαδειάς – Άμφισσας, ποδήλατο με αναβάτη 14χρονο ημεδαπό, προσέκρουσε σε προσωρινά σταθμευμένο Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό 40χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του αναβάτη. Ο οδηγός του Δ.Χ.Φ. αυτοκινήτου συνελήφθη. 

Ενεργείται προανάκριση, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος, από το Τμήμα Τροχαίας Άμφισσας. ntokos-sp2