Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η μάχη της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας. Νικητής ο Κώστας Λαθύρης με 21 ψήφους, έναντι του Χρήστου Αρμάγου που πήρε 18 ψήφους

"Η μάχη των μαχών", για την επικράτηση στην ηγεσία της τοπικής οργάνωσης στη Νέα Δημοκρατία Ευρυτανίας, δόθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου 2016. Δύο οι αντίπαλοι. Ο νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας κ. Κώστας Λαθύρης (φωτο) ο οποίος και κέρδισε τις εκλογές και εξελέγη πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας με 21 ψήφους και ο κ. Χρήστος Αρμάγος, ο οποίος έλαβε 18 ψήφους και έχασε την εκλογή για τρεις ψήφους διαφορά.

lathiris-kostas-node1

 Αναλυτικό ρεπορτάζ στα Ευρυτανικά νέα που κυκλοφορούν την Τετάρτη 20 Απριλίου 


Το προηγούμενο ρεπορτάζ 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κατ’ αρχήν συνέρχονται σε συνεδρίαση άμεσα (μέχρι το προσεχές Σάββατο) όλες οι νέες ΔΗΜ.ΤΟ. ενόψει της τελικής αναμέτρησης της Κυριακής.

Η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας, ξεκίνησε από την Τρίτη 12 Απριλίου και έληξε (σύμφωνα με την εγκύκλιο) την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 και ώρα 7μ.μ.

Όσοι υποψήφιοι είναι μέλη της ΝΟΣ (Νομαρχιακής Συνέλευσης της Ν.Δ.) χρειάζονται 20 υπογραφές μελών, ενώ όσοι δεν είναι μέλη της ΝΟΣ, χρειάζονται 30 υπογραφές μελών να καταθέσουν μαζί με την υποψηφιότητά τους.

Μέχρι αύριο δύο υποψήφιοι πρόεδροι θα δημοσιοποιήσουν τις λίστες των μελών του κόμματος, που υπογράφουν τις υποψηφιότητές τους, από τις οποίες αναμένεται να εξαχθούν και τα πρώτα συμπεράσματα για τη δυναμική του καθενός ξεχωριστά.

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του νέου προέδρου έχουν οι έχοντες ψήφο εξ οφίτσιου, δηλαδή όλα τα κομματικά στελέχη που έχουν πολιτικές θέσεις αιρετού με τη σημαία της ΝΔ, όπως επίσης ψηφίζουν τα μέλη των 2 νέων ΔΗΜ.ΤΟ. (Αγράφων και Καρπενησίου) και τα 11 θεματικά μέλη, που εκλέχθηκαν. Οι κάλπες θα στηθούν σε Καρπενήσι και Άγραφα. 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Μέχρι στιγμής, όπως έχουμε ξαναγράψει, υποψήφιοι είναι ο κ. Χρήστος Αρμάγος και ο κ. Κώστας Λαθύρης. Είναι φανερό ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στη ΝΟΔΕ Ευρυτανίας αποτελεί και στοίχημα των τοπικών στελεχών για την επικράτηση των δύο ισχυρών πολικών "πόλων" στο κόμμα της Ν.Δ. όπως αυτό έχει πλέον διαμορφωθεί μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.