Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

"Ορειβασία για Όλους"| Την Κυριακή (15/5) η πρώτη εξόρμηση - "Τρέχουν" οι εγγραφές - Το πρόγραμμα πεζοποριών

Για 4η κατά σειρά χρονιά ο ΕΟΣ Καρπενησίου, σε συνεργασία με τον δήμο Καρπενησίου, πραγματοποιείτο πεζοπορικό πρόγραμμα «Ορειβασία για όλους», που στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την πανέμορφη ευρυτανική φύση και να περιηγηθούν σε μονοπάτια και διαδρομές υπό την καθοδήγηση έμπειρων ανθρώπων. Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις (3) πεζοπορίες (όλες μέσα στο Μάϊο).

oreibasia-gia-olous-monop-viniani

Η αρχή θα γίνει την προσεχή Κυριακή, 15 Μαΐου 2016, με τη διαδρομή Άγιοι Θεόδωροι Κρικέλλου-Άγιος Νικόλαος-Αγ. Θεόδωροι (4 ώρες). Ως σημείο συνάντησης έχουν οριστεί οι Άγιοι Θεόδωροι Κρικέλλου, στις 9.00 το πρωί.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει από τη Δευτέρα 9 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 13 Μαΐου, στα γραφεία του συλλόγου (τηλ. 23051) από τις 19.00 το απόγευμα μέχρι τις 21.00 το βράδυ. Η τιμή εγγραφής ανέρχεται στα 15 ευρώ/άτομο, ποσό που καλύπτει το σύνολο των πεζοποριών.

Το πρόγραμμα

Μετά την εξόρμηση της Κυριακής, θα ακολουθήσει η πεζοπορία Κεφαλόβρυσο-Κώνισκος-Καλλιθέα-Κεφαλόβρυσο, την Κυριακή 22 Μαΐου (ώρες 4), ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το διήμερο Σάββατο 28 και Κυριακή 29/5: την πρώτη ημέρα θα διεξαχθεί πεζοπορία από Ανιάδα έως Λακκώματα (2ω), με διανυκτέρευση στο καταφύγιο Καλιακούδας, ενώ το πρωί της επομένης οι πεζοπόροι θα ανέβουν ως την κορυφή της επιβλητικής Καλιακούδας, στα 2100 μέτρα (2,5ω), και κατόπιν θα κατέβουν στο Μεγ. Χωριό από το καταφύγιο (2ω).