Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Βασίλης Μεταξούλης (Επιθετικός Α.Σ. Αίολος): «Δίκαια πήραμε τον τίτλο, στόχος η άνοδος στα μπαράζ»

Συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα” παραχώρησε ο 21χρονος επιθετικός Βασίλης Μεταξούλης. Ο  νεαρός ποδοσφαιριστής, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρυτανίας με τον Αίολο, αναφέρεται στα συναισθήματα που του δημιούργησε η κατάκτηση του πρωταθλήματος, τον στόχο της ομάδας στα μπαράζ ανόδου, αλλά και τον Παναιτωλικό, την “ομάδα της καρδιάς του”.

m1

Ο Μεταξούλης ήρθε στον Αίολο στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο με στόχο να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας. Ο εκρηκτικός και ταχύτητος επιθετικός «φόρτωσε» τα αντίπαλα δίχτυα με 15 γκολ (10 στο πρωτάθλημα/ 5 στα μπαράζ), βοηθώντας την ομάδα να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, δικαιώνοντας τους πρωταθλητές για την επιλογή τους. Έχει ως πρότυπό του τον Φερνάντο Τόρες της Ατλέτικο Μαδρίτης, χόμπι του είναι φυσικά η μπάλα και όνειρό του η επιστροφή του στον Παναιτωλικό.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Βασίλη, σε καλωσορίζω στα “Ευρυτανικά Νέα”. Αρχικά θέλουμε ένα σχόλιο για τον τελικό και την κατάκτησή του τροπαίου. 
Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δουλέψαμε σκληρά για τον σκοπό αυτό και στο τέλος δικαιωθήκαμε.


Πόσο δύσκολο ήταν για την ομάδα να πάρει τη νίκη, ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ και μάλιστα στην έδρα του αντιπάλου; 
Ήταν αρκετά δύσκολο να πάρουμε τη νίκη, ειδικά μετά το γκολ της αντίπαλης ομάδας, όμως δείξαμε χαρακτήρα, καταφέραμε να το γυρίσουμε και δίκαια πήραμε τη νίκη-πρωτάθλημα.


Η χρονιά δεν τελειώνει όμως εδώ, καθώς ακολουθούν οι αγώνες μπαράζ. Τι περιμένεις από την ομάδα σ' αυτό το μίνι πρωτάθλημα; Στοχεύετε στην άνοδο; 
Προσωπικά, δεν γνωρίζω τη δυναμική των αντιπάλων ομάδων. Εμείς έως τώρα και κάναμε το μισό βήμα και στα μπαράζ θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο που αυτό ισοδυναμεί με την άνοδο.

m2

Πόσο δύσκολη ήταν η απόφασή σου να έρθεις στον Αίολο; Πόσο σημαντικές ήταν οι συμβουλές του Μάκη Μπελεβώνη; 
Δεν μπορώ να πω αν ήταν δύσκολη ή όχι η απόφαση. Έκανα μια κουβέντα με τον Μάκη, τον οποίο σέβομαι και τον εκτιμώ πολύ! Μου είπε κάποια πράγματα για την ομάδα του Αιόλου και έτσι αποφάσισα να έρθω.


Τι ζήτησε η διοίκηση του Αιόλου από εσένα, όταν ήρθες την χειμερινή μεταγραφική περίοδο; Θεωρείς ότι ανταποκρίθηκες ως τώρα στις απαιτήσεις;
Μου είπαν ότι αντιμετώπιζαν πρόβλημα με το σκοράρισμα. Από τη μεριά μου, προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και σε μικρό χρονικό διάστημα πέτυχα 15 γκολ. Γνωρίζω, όμως μπορώ να αποδώσω καλύτερα και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και στα μπαράζ ανόδου.


Ποιο είναι το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας;
Το κλίμα είναι πολύ καλό. Στην ομάδα είμασταν όλοι μια γροθιά. Όλοι παίζαμε και θα συνεχίσουμε να παίζουμε για το σύνολο.

m4

Στη σύντομη διαδρομή στου μέσα στο πρωτάθλημα, ποιες είναι οι στιγμές που ξεχώρισες (άσχημες ή καλές); 
Φυσικά, η σημαντικότερη στιγμή είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ ξεχώρισα το παιχνίδι των μπαράζ κόντρα στον Παναγραφιωτικό, όπου πέτυχα 5 τέρματα.

Ποια είναι τα στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν ως ποδοσφαιριστή; 
Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Εγώ δεν κοιτάζω τα πλεονεκτήματά μου, αντιθέτως προσπαθώ να βρω τα μειονεκτήματά μου και που υστερώ, ώστε μέσα από την προπόνηση να βελτιώνομαι.


Αγωνίζεσαι ως επιθετικός όπως και ο συμπαίχτης σου, Ντένις Καραχαλίδης. Ο Ντένις είχε δηλώσει στα "Ευρυτανικά Νέα" πως δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά συναγωνισμός. Το πιστεύεις κι εσύ αυτό; Είναι εφικτή η συνύπαρξη; 
Στην ομάδα μόνο συναγωνισμός και ομοψυχία υπάρχει ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές για αυτό καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι είναι εφικτή η συνύπαρξη, γιατί ο καθένας έχει τα δικά του στοιχεία και τον δικό του τρόπο παιχνιδιού και το αποτέλεσμα έδειξε πως συνδυάζονται άψογα.

m7

Μετά τη λήξη του τελευταίου αγώνα σε είδαμε συγκινημένο και γνωρίζουμε πως σχετίζεται με μια προσωπική σου στιγμή. Θες να μας μιλήσεις για αυτό; 
Ναι, ήμουν αρκετά συγκινημένος. Δεν μπόρεσα να κρατήσω τα συναισθήματά μου και ξέσπασα. Ο λόγος ήταν ο αδελφικός μου φίλος, ο οποίος δεν είναι πλέον στη ζωή και το μόνο που ήθελα ήταν να τού αφιερώσω το πρωτάθλημα.


Ποιο είναι το μέλλον του ποδοσφαιριστή Μεταξούλη; 
Προς το παρόν σκέφτομαι τα παιχνίδια των μπαράζ που ακολουθούν. Το μέλλον δεν το γνωρίζει κανένας. Θέλω μόνο να έχω υγεία όπως και όλος ο κόσμος και τα υπόλοιπα στην ώρα τους.

m10

Βασίλη, τι σημαίνει για σένα ο Παναιτωλικός;
Ο Παναιτωλικός αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά μου και στην καριέρα μου γενικά. Γνώρισα και συνεργάστηκα με άτομα που έχουν προσφέρει πολλά πράγματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είμαι χαρούμενος που αγωνίστηκα με την φανέλα του Παναιτωλικού.


Θα ήθελες πιστεύω να επιστρέψεις κάποια στιγμή…;
Ήμουν στην ομάδα από πολύ μικρή ηλικία. Έχω περάσει παρά πολλά πράγματα από υποβιβασμό μέχρι πρωτάθλημα β' εθνικής και 2 ανόδους στην Α' Εθνική. Η καρδιά μου είναι εκεί. Θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω, είναι δύσκολο, όμως έχω πίστη.


Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία με την ομάδα σου στα μπαράζ ανόδου.
Eυχαριστώ πολύ για την συζήτηση και την φιλοξενία στην εφημερίδα σας. Θέλω μόνο να έχουμε όλοι την υγεία μας και να είμαστε δυνατοί στις δύσκολες εποχές που διανύει η χώρα μας.

m3

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΤΑΞΟΥΛΗΣ
Ο 21χρονος (16 Ιουνίου 1995) Βασίλης Μεταξούλης άρχισε την καριέρα του από την ομάδα νέων του Παναιτωλικού το 2010. Ακολούθως, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα και κατέγραψε 5 συμμετοχές στην 4ατη παραμονή του εκεί, κάνοντας ντεμπούτο τις 11 Νοεμβρίου 2012 κόντρα στην Αναγέννηση Επανομής (Β’ Εθνική). 

Στις 16 Ιανουαρίου 2014 πήγε δανεικός στην Α.Ε. Μεσολογγίου (14 παιχνίδια/ 3 γκολ) και τον Αύγουστο υπέγραψε στην Νίκη Βόλου (Α’ Εθνική). Παρά το 3ετες συμβόλαιο, λόγω της πτώχευσης της Νίκης, το 2015 πήρε μεταγραφή στον Όμηρο (α’ κατηγορία Αιτωλοακαρνανίας). 

Ο Μεταξούλης είναι διεθνής καθώς το 2011 κατέγραψε 2 συμμετοχές με την Εθνική κάτω των 17 ετών. Ο 21χρονος Μεταξούλης είναι ο νεαρότερος παίκτης που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στον Παναιτωλικό, ενώ στα 15,5 χρόνια του είχε πρόταση από τα τμήματα υποδομής του Άγιαξ, την οποία απέρριψε και πλέον έχει μετανιώσει.

m7

m5

m8

m6