Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Πρώτος και με διαφορά, στους σαραντάρηδες πολιτικούς, ο Κώστας Μπακογιάννης, σε πανελλαδική έρευνα

Πρώτος με διαφορά από τους υπόλοιπους σαραντάρηδες στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων είναι ο Κώστας Μπακογιάννης, όπως προκύπτει από έρευνα που έγινε και τα ερωτήματά της αφορούν στην ικανότητα, τον δυναμισμό και την ελάχιστη φθορά, που έχει ως πολιτικό πρόσωπο. (ΠΗΓΗ: usay.gr.) 

 dimoskop-40arides

Κοντά στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, στις δύο πρώτες θεσεις, βρίσκεται ένα άλλο δημοφιλές πολιτικό πρόσωπο, που έχει αναλάβει κυβερνητική θέση επί Αντώνη Σαμαρά: Η Όλγα Κεφαλογιάννη. 

Ακολουθεί ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος είναι εκτός πολιτικής - προφανώς αξιολογείται θετικά η ευθιξία που επέδειξε με την παράδοση της βουλευτικής έδρας. Από την άλλη πλευρά, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος καταγράφηκε ως ο πλέον φθαρμένος και η Ρένα Δούρου ως η πλέον κομματική. Σημειώνεται ότι πολύ σημαντικά ποσοστά μη αναγνωρισιμότητας συγκέντρωσαν οι προερχόμενοι από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, δηλαδή οι Ανδρέας Παπαδόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο διάστημα 18-25 Απριλίου 2016, ζητήθηκε από 505 ανθρώπους να αξιολογήσουν αυτούς τους δέκα πολιτικούς. Δόθηκαν ως επιλογές οι παρακάτω τέσσερις ιδιότητες: φθαρμένος, ικανός, κομματικός, δυναμικός. Δόθηκε η δυνατότητα επιλογής «Δεν τον γνωρίζω».

prorata1

Πρόκειται για πρόσωπα που γεννήθηκαν από το 1974 έως το 1976. Είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Ρένα Δούρου, Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Κώστας Μπακογιάννης, Ανδρέας Παπαμιμίκος, Ανδρέας Παπαδόπουλος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Αξίζει να σημειωθεί, αλλά με σημαντική επιφύλαξη λόγω της μικρής αριθμητικής βάσης, ότι εντός των ψηφοφόρων Σεπτεμβρίου 2015 του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει υψηλότερα ποσοστά στις απαντήσεις «πιθανής» και «πολύ πιθανής» ψήφου από τους εκπροσώπους της Κεντροαριστεράς.

pro2

 

Η ηλικία δεν είναι το βασικό κριτήριο για την επιλογή του ψηφοφόρου. Ο ψηφοφόρος πρώτα βλέπει το έργο του πολιτικού, αξιολογεί την επαγγελματική του διαδρομή και στη συνέχεια λαμβάνει υπόψη την ηλικία του. 

Η έρευνα κατέγραψε την πιθανότητα ψήφου για καθένα πρόσωπο στην περίπτωση που περιλαμβανόταν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που ο εκλογέας θα είχε αποφασίσει να ψηφίσει. Πιθανό ή πολύ πιθανό ενδεχόμενο χαρακτήρισαν την ψήφο για την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Κώστα Μπακογιάννη πάνω από το 40% των ερωτηθέντων του δείγματος. Το ποσοστό για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον Βασίλη Κικίλια και τη Ρένα Δούρου κινήθηκε μεταξύ 25%-30%.

Διαβάστε εδω την συνέχεια