Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Το μεγαλείο των ευρυτανικών βουνών | Ανάβαση στην Τριανταφυλλιά του Τόρνου Ευρυτανίας - Δείτε ΦΩΤΟ

Όταν η απαράμιλλης ομορφιάς ευρυτανική φύση «μπολιάζεται» με την αγάπη των κατοίκων για τον τόπο τους, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι άξιο αναφοράς. Μια τέτοια περίπτωση συναντά κανείς στον Τόρνο Ευρυτανίας (υψομ. 800μ.), χωριουδάκι του Προυσού, που χάρη στο μεράκι των ντόπιων διαθέτει ένα καλοφτιαγμένο δίκτυο μονοπατιών, τα οποία είναι χαρτογραφημένα και σηματοδοτημένα και -κυρίως τους θερινούς μήνες- αποτελούν πόλο έλξης για αρκετούς φυσιολάτρες πεζοπόρους/ορειβάτες.

tornos triantafyllia_pinakida

«Τα τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλία του Συλλόγου και των εναπομείναντων κατοίκων, με πολύ μεγάλη προσπάθεια και ακόμα περισσότερο μεράκι, οι Τορνιώτες αποφάσισαν να "ξεσκονίσουν" και να "γυαλίσουν" την όψη του χωριού. Περήφανοι για τις φυσικές ομορφιές του τόπου τους, αποφάσισαν να τις αναδείξουν, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για μια προσεγμένη ανάπτυξη», διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του χωριού (tornos.gr).

Συνολικά δέκα διαδρομές κάθε επιπέδου θα βρει κανείς στον Τόρνο, χωριό που εντυπωσιάζει με τα πλούσια νερά του και τις χαρακτηριστικές πεζούλες που δημιούργησαν οι κάτοικοι, εκμεταλλευόμενοι κάθε σπιθαμή της ευρυτανικής γης.

Ο φακός των «Ευρυτανικών Νέων» βρέθηκε προ ολίγων ημερών στον Τόρνο και έφθασε ως την κορυφή του όρους Τριανταφυλλιά. Πρόκειται για τη διαδρομή με το όνομα «Το Μονοπάτι του Βουνού», το οποίο ξεκινά μέσα από το χωριό και φθάνει ως τα 1800μ., προσφέροντας στον περιηγητή εικόνες μοναδικές. Αγέρωχα, πυκνά ελατοδάση, ξωκλήσια, πηγές με γάργαρο νερό, αλπικά τοπία, απόκρημνες βουνοκορφές και θέα που συναρπάζει, είναι τα στοιχεία που γοητεύουν και καλούν τον καθένα να τα ανακαλύψει από κοντά...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ «ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΝΕΩΝ»

tornos triantafyllia_anavasi_18

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

Powered by Wikiloc

[Φωτογραφίες/κείμενο: Γιώργος Ζαλοκώστας]