Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023

ev media-logo

Υπέγραψε και ο Κοντογεώργος την ερώτηση 70 βουλευτών για τη σεξουαλική παρενόχληση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα

Με αφορμή το σάλο που έχει προκληθεί από τις καταγγελίες γυναικών που παρενοχλήθηκαν με χυδαίο τρόπο από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φρανκλίν Γκονζάλες, 70 βουλευτές της αντιπολίτευσης, (με πρωτοβουλία της βουλευτού του Ποταμιού Κατερίνας Μάρκου) υπογράφουν ένα κείμενο, με το οποίο εγκαλούν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συγκάλυψη της αδιανόητης συμπεριφοράς του πρώην πρέσβη.

kontogeorgos1

Στα ερωτήματα που προβάλουν οι βουλευτές της ΝΔ, του Ποταμιού, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και της Ένωσης Κεντρώων, καλούν τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν είναι αλήθεια τα δημοσιεύματα, αν ο ίδιος γνώριζε για την ανεκδιήγητη συμπεριφορά του Γκονζάλες, καθώς και το τι σκοπεύει να κάνει από δω και πέρα όσο αφορά στην υπόθεση. Τέλος, καλούν τη γενική γραμματέα Ισότητας των Φύλων να απολογηθεί για τη μέχρι στιγμής «ακατανόητη» σιωπή της.

Μεταξύ των υπογραφόντων βουλευτών, βρίσκονται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας της Π.Ε. Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος.

Οι βουλευτές θέτουν προς τον Πρωθυπουργό, αλλά και προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών τα ακόλουθα ερωτήματα:

• «Εάν αληθεύουν τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα περί αποστολής επιστολής προς την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και, ιδιαιτέρως, αν η φράση που περιλαμβάνει τον όρο "πολιτική ωριμότητα" έχει πράγματι ειπωθεί».

• «Εάν αληθεύει ότι ήρθε εις γνώση σας το εν λόγω περιστατικό, υπό την θεσμική και πολιτειακή σας ιδιότητα ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν οφείλατε αμελλητί να διαβιβάσετε τη σχετική σοβαρότατη καταγγελία στους αρμόδιους φορείς και όργανα του Κράτους;»

• «Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε έτσι ώστε ο φερόμενος ως κατ’ επανάληψη δράστης σοβαρότατων εγκλημάτων κατά της τιμής και της γενετήσιας αξιοπρέπειας να οδηγηθεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, όπως επιβάλουν οι διαδικασίες, οι θεσμοί και οι κανόνες μιας συντεταγμένης ευνομούμενης πολιτείας;»

• «Αν η υποτιθέμενη πολυπράγμων Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων έχει την ευθιξία να απολογηθεί για τη μέχρι στιγμής ακατανόητη σιωπή της;».

presbis-venezuela-kataggelies