Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Πένθος στην Περιφέρεια Στερεάς: Πέθανε, σε ηλικία 49 ετών, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Κώστας Μίχος

Ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Κώστας Μίχος, στενός συνεργάτης του Κώστα Μπακογιάννη έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή, νικημένος από την επάρατη νόσο.

mixos-mpakogiannis1

Ο 49χρονος Κώστας Μίχος, που είχε γίνει αντιπεριφερειάρχης το 2014, είχε κρατήσει κρυφό το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως δεν το γνώριζαν ούτε οι στενοί του συνεργάτες. Μέχρι την τελευταία στιγμή, προσέφερε με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες του στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 12.30 το μεσημέρι, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ερατεινή Φωκίδας.

Μεσίστιες θα πνέουν οι σημαίες σε όλες τις υπηρεσίες -και- της Περιφ. Ενότητας Ευρυτανίας.

Μπακογιάννης: «Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ»

Το μήνυμα με το οποίο ο Περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης αποχαιρέτησε τον στενό του συνεργάτη:

"Δύσκολα βγαίνουν οι λέξεις όταν ξυπνάς τα ξημερώματα από ένα τηλεφώνημα που σε ενημερώνει πως ένας από τους πιο στενούς σου συνεργάτες έφυγε από τη ζωή. Με βαθιά θλίψη και απέραντη συγκίνηση η οικογένεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος αποχαιρετάμε τον Κώστα Μίχο, Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, ο οποίος έφυγε από κοντά μας πρόωρα, σε ηλικία μόλις 49 ετών.

Ο Κώστας, υπήρξε για όλους μας ένας πολύτιμος συνεργάτης που πίστεψε και συνέβαλε στο όραμα για μια δυνατή και ανθρώπινη Περιφέρεια και πάνω από όλα άξιος εκπρόσωπος του λαού της Φωκίδας για την οποία μοχθούσε με ζήλο και αυταπάρνηση καθημερινά. Διακρίθηκε για το ήθος, τη μετριοπάθεια και την ευγένειά του, σε κάθε έκφανση της ζωής του.
Πάλεψε γενναία, αθόρυβα και με αξιοπρέπεια την ασθένειά του αφοσιωμένος μέχρι και την ύστατη ώρα στα καθήκοντά του.

Στη σύζυγό του Νικολέτα και τα παιδιά του Δήμητρα και Νίκο, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Είμαστε υπερήφανοι που τον γνωρίσαμε και μας τίμησε με τη φιλία και την εμπιστοσύνη του. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ".

Ποιος ήταν

Ο Κωνσταντίνος Μίχος είχε γεννηθεί στον Κονιάκο Φωκίδας. Το 1985 τέλειωσε το σχολείο στο 28ο Παγκρατίου. Ήταν απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου σπούδασε Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός. Συνέχισε τις σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης, αποφοιτώντας με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού.

Είχε εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα στην εταιρεία ALFA BETON όπου συμμετείχε μεταξύ των άλλων και στα Ολυμπιακά έργα: Μετρό, Αττική Οδό, Αεροδρόμιο των Σπάτων. Ταυτόχρονα εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας. Διατηρούσε επίσης διατηρηρεί γραφείο μελετών – κατασκευών στην Ερατεινή Φωκίδας. Ως έφεδρος αξιωματικός υπηρέτησε στο Δ΄ Σώμα Στρατού, στην
Ξάνθη(ΔΕΣΕ). Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο Κώστας Μίχος ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος με τις περισσότερες ψήφους στη Φωκίδα στις εκλογές της αυτοδιοίκησης τον Μάιο του 2014.